Családireceptkönyv.hu

384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez
14 dkg cukor
7 dkg só
1 mk. kénpor
1 mk. nátriumbenzoát
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl 10%ecet /ne használjunk erősebbet
2 l víz

Elkészítés:


A hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul.
Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb.
Bármit amit savanyítani akarunk és a hideg lét ráöntjük.
.Én tettem bele pár szem egész borsot, 3- 4 kis babérlevelet és pár koriandermagot! Ízlés szerint bármi beletehető . Pl.karikára vágott sárgarépa. Csalamádéhoz is jó.

384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar KFC káposztasaláta
KFC káposztasaláta

A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát, és a vöröshagymát felszeleteljük. A léhez összeöntjük a cukrot, az ecetet, a sót, a mustármagot, a nátrium benzoátot. Keverjük össze. Lehet hozzáadni 3 dl vizet, állni...

Elkészítési idő: 24 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát héjastól leszeljük majd a hozzávalókkal összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

Mindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a foga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk