Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez
14 dkg cukor
7 dkg só
1 mk. kénpor
1 mk. nátriumbenzoát
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl 10%ecet /ne használjunk erősebbet
2 l víz

Elkészítés:


A hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul.
Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb.
Bármit amit savanyítani akarunk és a hideg lét ráöntjük.
.Én tettem bele pár szem egész borsot, 3- 4 kis babérlevelet és pár koriandermagot! Ízlés szerint bármi beletehető . Pl.karikára vágott sárgarépa. Csalamádéhoz is jó.

384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csalamádé Télire
Csalamádé Télire

A felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve meg szórjuk a fűszerekkel . 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd vödörbe töltjük ! Nem romlik meg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sültpaprika
Sültpaprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsom télire
Paradicsom télire

Válasszunk szép érett paradicsomokat, figyeljünk rá, hogy ne legyenek repedezettek és túlságosan puhák. A befőttesüvegeket sterilizáljuk. Mossunk meg minden hozzávalót, majd rakjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Gomba befőzése
Gomba befőzése

gomba- erdei vargánya 700 g A befőzéshez kis gombákat használunk, amelyekről 100%-ra tudjuk, hogy ehető gombák. A gombákat óvatosan megpucoljuvíz 800 ml • ecet 250 ml • befőzési t...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk