5 literes üveghez
14 dkg cukor
7 dkg só
1 mk. kénpor
1 mk. nátriumbenzoát
1 kk. szódabikarbóna
0,5 dl 10%ecet /ne használjunk erősebbet
2 l víz
A hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul.
Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb.
Bármit amit savanyítani akarunk és a hideg lét ráöntjük.
.Én tettem bele pár szem egész borsot, 3- 4 kis babérlevelet és pár koriandermagot! Ízlés szerint bármi beletehető . Pl.karikára vágott sárgarépa. Csalamádéhoz is jó.
A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgoz...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűAz uborkát, és a vöröshagymát felszeleteljük. A léhez összeöntjük a cukrot, az ecetet, a sót, a mustármagot, a nátrium benzoátot. Keverjük össze. Lehet hozzáadni 3 dl vizet, állni...
Elkészítési idő: 24 óra Nehézség: KönnyűAz uborkát héjastól leszeljük majd a hozzávalókkal összekeverjük. 1 napig állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a foga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű