4 kg apró uborka
1 köteg petrezselyemzöld
200 ml napraforgóolaj
1 bögre 9%-os ecet (2,5 dl-s)
1 bögre cukor (2,5 dl-s)
80 g só
1 teáskanál őrölt bors
1 fej fokhagyma
Az uborkát mossuk meg és vágjuk le a végeit. A nagyobb darabokat vágjuk négybe, a kisebbeket kettőbe, tegyük egy edénybe. A petrezselymet vágjuk apróra és adjuk hozzá. Öntsük hozzá az olajat, az ecetet és a sót. A cukrot és a borsot is szórjuk rá. A fokhagymagerezdeket vágjuk apróra és keverjük hozzá.Takarjuk le egy konyharuhával és hagyjuk 6 órát állni, az uborka ennyi idő alatt kiereszti a levét. Néha meg is rázhatjuk az edényt, hogy jobban összekeveredjenek az ízek. Vegyünk elő néhány befőttesüveget és állítsuk bele az uborkákat. Ha az üveg nincs teljesen tele, a tetejére rakhatunk egy vízszintes sort is. A befőttesüvegbe öntsünk az uborkaléből, hogy az teljesen elfedje az uborkákat. Egy nagyobb edényt béleljünk ki konyharuhákkal, tegyünk bele vizet, majd állítsuk bele az üvegeket, hogy éppen csak a felső részük látszódjon ki. Lassú tűzön főzzük 35 percig. Majd vegyük ki az üvegeket és tegyük rá a tetejüket. Az üvegeket fejjel lefelé tegyük egy nagyobb edénybe és takarjuk be plédekkel, hagyjuk így állni, míg teljesen kihűlnek.
Vitamin savanyúság Hozzávalók: 2 kg sárgarépa, 1 kg hagyma, 1 kg piros paradicsompaprika, 5 szál torma, 5 db csípős paprika, 5 dkg só, 1 mokkáskanál őrölt bors, 35 dkg cukor, 2...
Elkészítési idő:Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: 45 perc