menu

Családireceptkönyv.hu

Vegyes savanyúság (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 nagyobb fej káposzta
1 kg uborka
2 nagyobb vöröshagyma
2 kápia paprika
50 dkg bébi cukkini
5 dl víz
3 dl 10 %-os ecet
35 dkg eritrit
7,5 dkg sót

üvegenként:
fél teáskanál mustármag
4-5 szemes bors
1 babérlevél

Elkészítés:


Az alaposan megmosott zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük. Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük a lével. Lezárjuk az üvegek a tetejét. Meggyőződünk róla, hogy nem ereszt a kupak sehol. Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Nem kell érni hagyni, azonnal fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tücsökbogár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamade-savanyusag
Csalamade-savanyusag

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka, hosszú érlelésű.
Kovászos uborka, hosszú érlelésű.

Vettem a boltban ivólevet, aminek szélesebb a szája, mint az ásványvíznek. (Ha több alapanyag van, akkor érdemes megvenni az 5 literes ásványvizet). Jól kimostam. Aljára beszuszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyári savanyúság télire
Nyári savanyúság télire

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk