1 nagyobb fej káposzta
1 kg uborka
2 nagyobb vöröshagyma
2 kápia paprika
50 dkg bébi cukkini
5 dl víz
3 dl 10 %-os ecet
35 dkg eritrit
7,5 dkg sót
üvegenként:
fél teáskanál mustármag
4-5 szemes bors
1 babérlevél
Az alaposan megmosott zöldségeket vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük. Hozzáadjuk a fűszereket. Felöntjük a lével. Lezárjuk az üvegek a tetejét. Meggyőződünk róla, hogy nem ereszt a kupak sehol. Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Nem kell érni hagyni, azonnal fogyasztható.
Tücsökbogár
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVettem a boltban ivólevet, aminek szélesebb a szája, mint az ásványvíznek. (Ha több alapanyag van, akkor érdemes megvenni az 5 literes ásványvizet). Jól kimostam. Aljára beszuszak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem, ha f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű