20 l-es vödörhöz:
6 l víz,
2 liter 10% os ecet,
30 dkg só,
3 dkg kénpor,
1 csg egész bors,
6 db babérlevél,
10 szem szegfűbors,
1/2 csg mustármag,
2 dkg benzoát,
ezt kevés kis jó meleg vízben fel kell oldani,
200 db szacharin,
1-2 szál torma.
Folyamatosan lehet belerakni, ahogy érnek a belevalók.
Mindent alaposan megmosni és 4-5 helyen megszurkálni hústűvel, hogy a lé belülről is átjárja.
Kb 1-2 hét alatt beérik és lehet fogyasztani.
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKapor közé pàr gerezd foghagyma. L/1evk só és 1tk. Na-benzoat. tetejére kenyer. Majd a kenyeret 2.nap leveszem es meg 1 nap kenyér nelkül. Csavaros üvegben hidegre teszem. Több éve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz