Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Káposztasaláta (hidegen)


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes üveghez:
- 1,5 l víz
- 3 dl 10%-os ecet
- 25-30 dkg cukor
- 5 dkg só
- 1 púpozott kk. borkénpor
- bors, mustármag
Zöldségek: összesen kb. 3 kg
- egy fej káposzta (kb. 1,5 kg)
- sárgarépa, kápia paprika, hagyma (össz. kb. 1,5 kg)

Elkészítés:


A zöldségeket felaprítjuk (a paprikát, vékony csíkokra, a répát vékony karikákra, a káposztát vékony csíkokra vágjuk/reszeljük), ezeket jól összekeverjük, majd egy üvegbe jól belenyomkodva beletesszük. A tetejére teszünk pár szem borsot és mustármagot. Hidegen jól összekeverjük a savanyúság levéhez valókat, majd a káposztára önjük, hogy jól ellepje. Ezután jól lezárjuk az üveget.
Kb. 10-14 nap elteltével fogyaszthatjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ezzel a módszerrel lehet csak uborkát is eltenni, vagy bármilyen zöldséget.
Soma nagymamája féle savanyúság.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ételízesítő
Ételízesítő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vegyesvagott Vali módra:
Vegyesvagott Vali módra:

Egy fel fej kaposzta 6 sárgarépa, 10 zöld paradicsom, 10 paprika... ami van megérve olyan, pár fej hagyma... uborka nekem most 20 darab ment bele... mindent legyalultam... alaposan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka - 3 napos recept
Kovászos uborka - 3 napos recept

1.Előkészítünk egy 5 l-es befőttes üveget. Az uborkákat alaposan megmossuk, a végeit levagdossuk, valamint az oldalát egy hegyes késsel három helyen megvágjuk. 2.A kaprot szintél...

Elkészítési idő: 15-30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Csak 500 forint egy üveggel,  fermentált savanyúság
Csak 500 forint egy üveggel, fermentált savanyúság

Elkészítése: Gyaluljuk le vagy aprítsuk fel a fejeskáposztát, majd 5-10 percen át dolgozzuk bele a sót, míg a káposzta levet nem enged. Adjuk hozzá a mustármagot vagy köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk