• 1,5 tk borkén
• 1.5 tk n.benzoát
1 tk citromsav
• 10 l hideg tiszt.víz
• 1,5 l 15%-os ecet
• 1kg cukor
• 30 dkg só
• 1 csokor kapor
• 50 szem bors
• 7-8 db babérlevél
• 1 kávéskanál koriander
• 1 kávéskanál mustármag
torma
csombor
meggylevél
• mindig az idénynek megfelelő zöldség /uborka, paprika, karfiol, káposzta, stb./
A borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordót, és a kamrába vagy pincébe teszem. Két hét múlva már fogyasztható. Újra utána lehet tölteni. Kitart következő szezonig.
Megjegyzés:
Én a káposztát csak negyedekre vágom. Uborkát, paprikát, kis dinnyét, patisszont egészben hagyom, a karfiolt rózsáira szedem. Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!! Bármikor hozzá rakhatom a következő adagot, legfeljebb a lé mennyiségét kell szaporítani.
Az uborkát meghámozzuk és a vöröshagymával legyaluljuk.Hozzáadjuk az összes többi alkotórészt,alaposan összekeverjük és egy napig állni hagyjuk,közben többször összekeverjük.Egy na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÜvegek sterilizálása az én módszeremmel: Az üvegeket én úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összekevertem, 1 napot állni hagytam / meg-meg kevergettem/. Üvegekbe raktam, mehet a kamrába. Ha téli káposztával készül, ugyan annyi ideig mint más savanyúság. Következ...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű