• 1,5 tk borkén
• 1.5 tk n.benzoát
1 tk citromsav
• 10 l hideg tiszt.víz
• 1,5 l 15%-os ecet
• 1kg cukor
• 30 dkg só
• 1 csokor kapor
• 50 szem bors
• 7-8 db babérlevél
• 1 kávéskanál koriander
• 1 kávéskanál mustármag
torma
csombor
meggylevél
• mindig az idénynek megfelelő zöldség /uborka, paprika, karfiol, káposzta, stb./
A borként és a na.benzoátot egy kevés vízzel simára keverem. Elkészítem a fent említett alaplevet, beleöntöm a tartósítót. Majd elkezdem belerakni a zöldségféléket. Lezárom a hordót, és a kamrába vagy pincébe teszem. Két hét múlva már fogyasztható. Újra utána lehet tölteni. Kitart következő szezonig.
Megjegyzés:
Én a káposztát csak negyedekre vágom. Uborkát, paprikát, kis dinnyét, patisszont egészben hagyom, a karfiolt rózsáira szedem. Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!! Bármikor hozzá rakhatom a következő adagot, legfeljebb a lé mennyiségét kell szaporítani.
A zöldségeket leszeleteljük. Ráöntjük a sót, a cukrot és az ecetet. Alaposan ősszekeverjük és 24 órát állni hagyjuk. Közben 1-2 óránként átkeverjük. 24 óra elteltével jó szorosan...
Elkészítési idő: 27 őra3 liter vizet felforraltam, tettem bele 3 ek. sót, majd az egészben hagyott leveleket egy pillanatra belemártottam. Így már össze lehet őket hajtani, anélkül, hogy eltörnének. Eze...
Elkészítési idő: 1 oraFolyamatosan lehet belerakni, ahogy érnek a belevalók. Mindent alaposan megmosni és 4-5 helyen megszurkálni hústűvel, hogy a lé belülről is átjárja. Kb 1-2 hét alatt beérik és...
Elkészítési idő: