kb 5l-es üveghez:2l hideg víz,2-2,5dcl 20%ecet,8dkgsó,16dkgcukor,tetszés szerint szemes bors,babérlevél,kapor +1dkg nátrium benzoát
Az egészet összekeverjük miután a só és cukor elolvadt rámerjük az üvegben levő uborkára.Lezárjuk és már vihetjük is a kamrába.Kevesebb cukorral paprika eltevéséhez is használhatjuk
Az uborkát megmosom, ledörzsölöm. Levágom a két végét. A két végéről átellenesen félig félbevágom. Az üveg aljára kaprot teszek, szorosan egymás mellé beleállítom az uborkákat. Bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.Cel mai bine ar fi să conservați frunzele de viță-de-vie culese în perioada de înflorire. Însă puteți să le sărați și în alte perioade. Adunați frunzele cu nuanță verde deschisă,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű