menu

Családireceptkönyv.hu

piros paradicsom télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg paradicsom
1 csokor petrezselyemzöld
5 vöröshagyma
3-6 evőkanál olaj (minden üveg tetejére 1 kanál)
5 gerezd fokhagyma
A savanyúság levéhez:

5 szem fekete bors
2 evőkanál só
3 liter víz
1,5 dl ecet
7 evőkanál cukor
2 babérlevél

Elkészítés:


A paradicsomot megmossuk, félbevágjuk, a nagyobb darabokat több szeletre aprítjuk.
A petrezselymet felszeleteljük.
A hagymát felkarikázzuk.
A befőttesüveg aljába petrezselymet teszünk, majd a megtisztított fokhagymagerezdeket és egy réteg paradicsomot,.
Hagymakarikákat és aprított petrezselymet halmozunk rá, majd újra egy réteg paradicsomot, így töltjük meg az üveget.
Amikor az üveget megtöltöttük, egy evőkanál olajat öntünk rá.
A savanyúság levéhez valókat az ecet kivételével egy edénybe öntjük és felforraljuk, hagyjuk kicsit főni, majd levesszük a tűzhelyről és beleöntjük az ecetet, majd kihűtjük.
A befőttesüvegeket megtöltjük az ecetes lével és lezárjuk.
Addig dunsztoljuk, amíg az üvegekben lévő lé gyöngyözni kezd, majd levesszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fontos, hogy kerti paradicsomból készüljön

piros paradicsom télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Hideg savanyúság lé
Hideg savanyúság lé

A hozzávalókat össze kell keverni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kovászos uborka és káposzta
Kovászos uborka és káposzta

Az uborkát alaposan megmosom, hosszában bevágom. A káposzta külső leveleit leszedem, negyedelem, és vékonyan felszeletelem. A kapor felét, a kissé megroppantott, pucolatlan fokh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szendvicsuborka télire
Szendvicsuborka télire

. Addig egy nagyobb edénybe mérek 2 csésze világos nádcukrot, 1 csésze 20 %-os ecetet, 1 csésze almaecetet, 1 csésze vizet, 3 teáskanál mustármagot, 2 teáskanál koriander magot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk