1 l víz
60 g cukor
8 g só
1 dl 10 % ecet
babérlevél
fekete bors, szemes, ízlés szerint
1-2 evőkanál olaj
A paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt paprikát és szűrőkanállal kiszedve steril üvegekbe rakom. A legvégén a levét újra forralom és a paprikára öntöm. Rákanalazok még kevés olajat a tetejére és csipetnyi szalicilt rakok minden üvegbe az olaj tetejére. Száraz dunsztban, párnák közt pihen másnapig.
A paprikát ki csumázom én gumi kesztyűben csináltam hogy ne csípje a kezem :) a krémsajtot krumplitörővel összenyomom hogy könnyebben tudjak vele dolgozni. A paprikákat megtöltöm...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat alaposan megmossuk és beletesszük egy tetszés szerinti vödörbe. Én most egy 5 l -es műanyag dobozba készítettem. Az alábbi recept 30 literhez van kiszámolva!! 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük, rétegezve meg szórjuk a fűszerekkel . 24 óra alatt többször átforgatjuk, majd vödörbe töltjük ! Nem romlik meg !
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű