20 kg gyalult káposzta
0,5 kg só (erdélyi) (nem jódozott)
2 g babér
5 g fekete bors
5 g kömény
3-4édes pirospaprika
2 db birs
A paradicsomot megmosom. Ha a héját lehúzom, akkor párpercre forró vízbe teszem, utána már könnyen lejön a héja. Ha nem húzom le a héját, akkor feldarabolom. Fazékba teszem, és fel...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA retkeket és az almát hámozás után gyufaszálformára reszelem, a hagymát karikára vágom. Az egészet összekeverem, kicsit megsózom. Az öntethez valókat ráöntöm az egyvelegre, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul. Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb. Bármit amit sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű