Felöntő léhez kell::::
1,5 l víz,,,,35 dkg cukor,,,10 dk só,,,1 kk. borkénpor,,,,1 kk benzoát,,,,1kk szódabikarbóna 2 dl 20%-os ecet.
Ezeket jól összekeverjük,és az üvegben lévő uborkára öntjük,
Tormát,babérlevelet,szemes borsot,mustármagot,és koriander magot szoktam fűszerként bele rakni. Aztán ráborítok egy kis tálkát az üvegre,majd másnap kötöm le,és mehet a helyére.
Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: Könnyű