Családireceptkönyv.hu

Csemegeuborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Felöntő léhez kell::::
1,5 l víz,,,,35 dkg cukor,,,10 dk só,,,1 kk. borkénpor,,,,1 kk benzoát,,,,1kk szódabikarbóna 2 dl 20%-os ecet.
Ezeket jól összekeverjük,és az üvegben lévő uborkára öntjük,
Tormát,babérlevelet,szemes borsot,mustármagot,és koriander magot szoktam fűszerként bele rakni. Aztán ráborítok egy kis tálkát az üvegre,majd másnap kötöm le,és mehet a helyére.

Csemegeuborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
Erdélyi sült paprika- saláta
Erdélyi sült paprika- saláta

Mindenekelőtt a paprikasütésen kell túlesnünk, a többi szeszély és ízlés kérdése. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. Alufóliával kibéleljük a sütőtepsit (hogy kevesebbet kelljen moso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamellizá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
383.Probiotikus savanyú káposzta leve
383.Probiotikus savanyú káposzta leve

Egy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)
Cékla savanyúság (befőzőgéppel)

A céklát megmossuk, meghámozzuk és 3-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. Nyersen üvegekbe tesszük, adunk hozzá fűszerköményt, babérlevelet és egy vékony szál tormát. A hozzávalókb...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk