Felöntő léhez kell::::
1,5 l víz,,,,35 dkg cukor,,,10 dk só,,,1 kk. borkénpor,,,,1 kk benzoát,,,,1kk szódabikarbóna 2 dl 20%-os ecet.
Ezeket jól összekeverjük,és az üvegben lévő uborkára öntjük,
Tormát,babérlevelet,szemes borsot,mustármagot,és koriander magot szoktam fűszerként bele rakni. Aztán ráborítok egy kis tálkát az üvegre,majd másnap kötöm le,és mehet a helyére.
Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...
Elkészítési idő:Hidegen összekeverjük a hozzávalókat a zöldségeken kivételével, addig amíg a só és a cukor el nem olvad. - Beletesszük az uborkát, paprikát ( akár káposztával töltöttet is), fokha...
Elkészítési idő: 30A céklákat alaposan megmossuk és feltesszük főni. Forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni a levében. Leszűrjük és meghámozzuk. Felszeleteljük....
Elkészítési idő: 150 perc