1.5 kg cékla
1 liter víz
3 evőkanál 15 %-os ecet
2-3 evőkanál cukor vagy édesítő
1 kávéskanál só
1 kávéslanál örölt kömény
A céklákat alaposan megmossuk és feltesszük főni. Forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük.
Hagyjuk langyosra hűlni a levében.
Leszűrjük és meghámozzuk.
Felszeleteljük.
Alaposan kimosott (kiforrázott/sterilizált) üvegbe tesszük.
Nyakon öntjük egy felforralt és langyosra hűtött (víz, ecet, cukor/édesítő, só, őrölt kömény) öntettel.
Még Erdélyből hoztuk a receptet, a fiúk majd minden levesbe tesznek belőle, így az kellemesen csípős lesz. Évente 1 kilónyi csípős paprikából készül (vagy 2-3 évente 2-3 kg papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat legyaluljuk, rétegesen tálba rakjuk. Az ecetbe keverjük a cukrot és a fűszereket, majd ráöntjük a zöldségekre. 1 napot állni hagyjuk, addigra a sótól és a cukortól l...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: KönnyűKapor közé pàr gerezd foghagyma. L/1evk só és 1tk. Na-benzoat. tetejére kenyer. Majd a kenyeret 2.nap leveszem es meg 1 nap kenyér nelkül. Csavaros üvegben hidegre teszem. Több éve...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. 2. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű