Családireceptkönyv.hu

Tökéletes székely kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes befőttes üveg
kb 3 kg uborka
3 kanál só
víz
kapor
csombor
20 szem szemes bors
torma

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szorosan egymás mellé belerakom az üvegbe. Közzé szórok borsot, vékonyra vágott tormát szurkálok közzé. Majd a tetejére kaprot, csombort rakok ismét. Beleszórom a sót, majd felöntöm langyos vízzel. A tetejére szuszakolok egy nagyobb szelet kovászos kenyeret. Egy tányérral lefedem és félárnyékos helyre rakom. 3-5 napon belül fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nincs semmi kéznél, úgy is finom lesz, ha csak só, kapor, bors, kovászos kenyér hozzávalóiból csináljuk.

A kovászolandó uborkát ne tegyük napos helyre. A meleget szereti és nem a napot.

Csak nagy uborkákból csináljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Gulyáskrém házilag készítve – finom házi gulyáskrém
Gulyáskrém házilag készítve – finom házi gulyáskrém

A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűszereket (a babérlevél kivételével)...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fermentált uborka
Fermentált uborka

Az uborkákat alaposan megtisztítottam, négybe vágtam (ne essen szét!). Az üveg aljára tettem a kaprot, fűszereket. Az uborkákat az üvegbe sorakoztattam, közéjük tettem a feldarabol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Sós uborka
Sós uborka

Az uborkát megmossuk, a végeit levágjuk és befőttes üvegekbe tesszük a kaporral együtt. A vizet felforraljuk, majd megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ekkor adjuk hozzá a sót, mégpe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk