Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tökéletes székely kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 literes befőttes üveg
kb 3 kg uborka
3 kanál só
víz
kapor
csombor
20 szem szemes bors
torma

Elkészítés:


Az uborkákat alaposan lesikálom, végeiket levágom. Két végiről bevágom hosszan, de nem vágom végig. A befőttes üveg aljára megmosott csombort és kaprot teszek. Az uborkákat jó szorosan egymás mellé belerakom az üvegbe. Közzé szórok borsot, vékonyra vágott tormát szurkálok közzé. Majd a tetejére kaprot, csombort rakok ismét. Beleszórom a sót, majd felöntöm langyos vízzel. A tetejére szuszakolok egy nagyobb szelet kovászos kenyeret. Egy tányérral lefedem és félárnyékos helyre rakom. 3-5 napon belül fogyasztható.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nincs semmi kéznél, úgy is finom lesz, ha csak só, kapor, bors, kovászos kenyér hozzávalóiból csináljuk.

A kovászolandó uborkát ne tegyük napos helyre. A meleget szereti és nem a napot.

Csak nagy uborkákból csináljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Üveges káposzta v. répa savanyítás
Üveges káposzta v. répa savanyítás

Fél napig állni hagyjuk többször átforgatjuk a lével eggyütt majd üvegekbe rakjuk bors babér levél paprika

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csemege uborka alaplé
Csemege uborka alaplé

Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csemegeuborka
Csemegeuborka

Mosd meg az üvegeket, fejjel lefelé állítva szárítsd ki (nem fontos tökéletesen, úgyis hideg vizet öntesz bele). Tégy mindegyik üveg aljára 1-2 szál kaprot (szára, virága, levele v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Gyöngyi
Burgonyával kovászolt zöldségek
Burgonyával kovászolt zöldségek

A karfiolt rózsáira bontjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Pár percre forró vízbe mártjuk (blansírozzuk). Az uborkának végeit levágjuk, ellenőrizzük, nem keserű-e. A m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk