1kg apró uborka
1 csokor kapor
1 fej fokhagyma
3-4 szem boróka bogyó
mustármag
fekete bors
1 kanál só
1 kanál 20% -os ecet
annyi víz ami ellepi az uborkát
!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűlni és utána lefedve hűtőbe rakom. Estére már kész a ropogós friss uborka!!
A meggyet jól megmossuk, szárát leszedjük, ismét megmossuk, és szitán lecsöpögtetjük. Amíg a meggy szikkad, a cukrot 6 dl vízzel felforraljuk, és a fűszereket a mustár meg a torma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát sós vízben puhára főzzük,miután kihűlt megpucoljuk és vékonyra szeleteljük. Ha félkész céklát vettünk, ezt kihagyjuk. A vízhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól elkeverj...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1. A hordóba folyamatosan tesszük a zöldségeket.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű