Családireceptkönyv.hu

Savanyúság lé Gyöngyöstől


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 5 l viz
- 5 ek só (kb 20 dkg)
- 1 kg kristálycukor
- 1/2 l ecet 20 % (v. 1 l 10 %-os)
- 1,5 kupak kénpor
- 1 kupak borkősav por
-egészbors, babérlevél, mustármag, koriander

Elkészítés:


Összetevőket hidegen összekeverni.
Fűszereket az üveg aljára rakni.
Hűtőben tárolva!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Céklás lilahagymalekvár
Céklás lilahagymalekvár

A céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Csalamádé
Csalamádé

2-3 napig állni hagyjuk és többször átforgatjuk. 3 nap után lehet üvegbe rakni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Savanyu lé készités, vödrös v. üveges
Savanyu lé készités, vödrös v. üveges

Dunsztolom kb. 20 percig és a vízben hagyom kihűlni. Ha nagy mennyiséget csinálok, akkor takaró alatt hűtöm ki. Csak mert a savanyúságokat egyéb iránt üvegben szoktam elrakni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bombabiztos bodzaszörp
Bombabiztos bodzaszörp

Figyeljünk rá, hogy csak teljesen kinyílt, egészséges virágokat szedjünk, közutaktól távol, hogy elkerüljük az ólomtúladagolást. Ha lehet kosárba, hogy ne fülledjenek be a virágok....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk