menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyúság lé Gyöngyöstől


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 5 l viz
- 5 ek só (kb 20 dkg)
- 1 kg kristálycukor
- 1/2 l ecet 20 % (v. 1 l 10 %-os)
- 1,5 kupak kénpor
- 1 kupak borkősav por
-egészbors, babérlevél, mustármag, koriander

Elkészítés:


Összetevőket hidegen összekeverni.
Fűszereket az üveg aljára rakni.
Hűtőben tárolva!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkát alaposan megmossuk, levágjuk a végeket és bevágjuk négyrészt. Nem vágjuk végig, kicsit a végén hagyunk, hogy ne essen 4 részre. Az 5 literes üveg aljára rakunk 1 kaprot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Savanyított töltött padlizsán
Savanyított töltött padlizsán

Kemény, egészséges, egyforma méretű padlizsánokat válogatunk. Megmossuk, eltávolítjuk a kocsányát, hosszanti és keresztirányban bemetszéseket vágunk mindegyik padlizsánba, sós vízb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Saláta friss uborkából
Saláta friss uborkából

Az uborkákat kefével alaposan megmossuk, először hosszában vágjuk fel, majd vékony szeletekre, keresztben. Finomra vágjuk a kaprot és a zellerlevelet. A vöröshagymát vékony kariká...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tzaziki
Tzaziki

Egy tál fölött, sűrű lyukú szűrőben vagy vászonkendőben hagyd a joghurtot lecsöpögni legalább 3 órán át, de még jobb egy egész éjszaka. A tzatzikihoz a legjobb görög joghurtot has...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk