Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kovászos uborka hozzávalói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka
2 csomag kapor
1 fej fokhagyma
csombor, ez el is maradhat
3-4 db öreg krumpli
só (ahány liter a víz, annyi kanál só kell)

Elkészítés:


az uborkát jól megmossuk, bevagdossuk hosszában 4 felé, ügyelve arra, hogy a két végénél ne vágjuk el, egybe maradjon,
az üveg aljára betesszük a kaprot, a fokhagymát és egy szál csombort (ez el is maradhat)
erre karikázzuk megmosott, tavalyi krumplit,
belehelyezzük az uborkákat,
sós, langyos vízzel felöntjük, hogy teljesen belepje az uborkákat,
tetejére rakjuk a többi krumpli karikát és kaprot,
alufóliával letakarjuk, és kitesszük a napra,
pár nap múlva fogyasztható,
ilyenkor az uborkákat átrakjuk egy másik edénybe,
ráöntjük a leszűrt levet és a hűtőben tároljuk.

Kovászos uborka hozzávalói

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vali féle flakonos kovászos uborka
Vali féle flakonos kovászos uborka

Elkészítési idő: 1/4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kovászos káposzta --Limara
Kovászos káposzta --Limara

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, majd rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána üvegekbe töltve tároljuk. Nem romlik meg akkor sem,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk