menu

Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka hozzávalói


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg uborka
2 csomag kapor
1 fej fokhagyma
csombor, ez el is maradhat
3-4 db öreg krumpli
só (ahány liter a víz, annyi kanál só kell)

Elkészítés:


az uborkát jól megmossuk, bevagdossuk hosszában 4 felé, ügyelve arra, hogy a két végénél ne vágjuk el, egybe maradjon,
az üveg aljára betesszük a kaprot, a fokhagymát és egy szál csombort (ez el is maradhat)
erre karikázzuk megmosott, tavalyi krumplit,
belehelyezzük az uborkákat,
sós, langyos vízzel felöntjük, hogy teljesen belepje az uborkákat,
tetejére rakjuk a többi krumpli karikát és kaprot,
alufóliával letakarjuk, és kitesszük a napra,
pár nap múlva fogyasztható,
ilyenkor az uborkákat átrakjuk egy másik edénybe,
ráöntjük a leszűrt levet és a hűtőben tároljuk.

Kovászos uborka hozzávalói

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Svéd uborka saláta
Svéd uborka saláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovászos uborka télire
Kovászos uborka télire

A kész kovászos uborkáról leszedem a kenyeret, leszűröm, majd üvegbe téve az uborkát, lével felöntöm, mehet rá egy késhegynyi szalicilt. Rácsavarom a tetőt, és mehet a helyére. Kb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ételízesítő
ételízesítő

Ha az összes zöldséget megtisztítottad, megmostad, lemérted, akkor darabold fel mindet a saját darálódhoz igazítva. Nekem az az igazi békebeli húsdarálóm van. Azon kb. 20 perc alat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Detty
Hordós savanyú
Hordós savanyú

12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk