menu

Családireceptkönyv.hu

SVÉD UBORKASALÁTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka,50-60 dkg vöröshagyma
a léhez:, 6 dl víz, 3 dl cukor (ízlés szerint), 2 dl 10 %-os ecet
0,5 dl só( szerintem ez sók !! )
2 teáskanál mustármag,1/2 kávéskanál Na-benzoát
1/2 kávéskanál borkén (én nem tettem bele)

Elkészítés:


Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( )
a hagymát megtisztítjuk.
Reszelőn vagy konyhai robotgéppel szép vékonyra szeleteljük mindkettőt. Alaposan, de óvatosan összekeverjük, elkészítjük a felöntőlevet: a hozzávalókat elkeverjük, (kóstoljuk meg) a vízből egy keveset vegyünk ki és ebben oldjuk fel a Na- benzoátot, majd ezután öntsük a levet a szeletelt keverékre. Nem kell ! felmelegíteni, hidegen kell ráönteni!
Keverjük össze, takarjuk le és hűvös helyen, 24 óráig hagyjuk állni, közben át lehet keverni (én nem kevertem).
Üvegekbe töltjük, lével felöntjük, celofánnal (befőző fóliával) lekötjük, csavaros kupakkal lezárjuk, helyére tesszük a kamrába.

SVÉD UBORKASALÁTA

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ecetes cékla
Ecetes cékla

A céklát sós vízben puhára főzzük,miután kihűlt megpucoljuk és vékonyra szeleteljük. Ha félkész céklát vettünk, ezt kihagyjuk. A vízhez hozzáadjuk a többi hozzávalót, jól elkeverj...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Alexandra
Olajos paprika
Olajos paprika

A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük, meleg üvegbe rakjuk és a forró levét ráöntjük. A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Sós uborka
Sós uborka

Jövőre is így készítem, nagyon fincsi, ropogós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk