Családireceptkönyv.hu

svéd uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 4 kg apró uborka, nem magvas 1 kg hagyma, 1 csomag kapor, 10 dkg só, 50 dkg cukor, 4 dl 10 %-os ecet, 2 kávéskanál szalicil, 1 kávéskanál borkénpor.

Elkészítés:


Az uborkát leszeletelem, vagy legyalulom, a hagymát karikára, a kaprot apróra vágom és a hozzávalókkal jól összekeverem. Hagyom állni másnapig, majd csavaros üvegekbe rakom, a levél elosztom rajta, külön felöntő lé nem kell rá, teszek rá celofánt és csavaros tetővel légmentesen lezárom. 8 db 7,2 dl-es üveg uborka lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bogi
Hidegen konzervált padlizsán
Hidegen konzervált padlizsán

A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Csalamádé
Csalamádé

A megtisztított zöldségeket vékonyra szeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni. A felaprított zöldséget egy nagy tálba tesszük és a fűszerekkel jól összekeverjük . Az egészet áll...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Savanyú cukkini
Savanyú cukkini

A cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk