Hozzávalók: 4 kg apró uborka, nem magvas 1 kg hagyma, 1 csomag kapor, 10 dkg só, 50 dkg cukor, 4 dl 10 %-os ecet, 2 kávéskanál szalicil, 1 kávéskanál borkénpor.
Az uborkát leszeletelem, vagy legyalulom, a hagymát karikára, a kaprot apróra vágom és a hozzávalókkal jól összekeverem. Hagyom állni másnapig, majd csavaros üvegekbe rakom, a levél elosztom rajta, külön felöntő lé nem kell rá, teszek rá celofánt és csavaros tetővel légmentesen lezárom. 8 db 7,2 dl-es üveg uborka lesz.
Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk, ráön...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zöldségeket vékonyra szeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni. A felaprított zöldséget egy nagy tálba tesszük és a fűszerekkel jól összekeverjük . Az egészet áll...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA cukkinit 0,5 cm-es karikákra szeljük, a hagymákat vékony karikára. Az olajat és a fehérborecetet a sóval, cukorral felforraljuk, majd mérsékeltebb lángon -a hagymakarikákat be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű