Családireceptkönyv.hu

Erdélyi vegyes savanyú


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 kg nyersanyag - zömében paradicsom, vagy kápia paprika, harmadában vastag húsú sárga vagy zöld paprika végül pár darab hagyma.
A hozzávalókat alaposan átmosom, több vízből. A paprikák tetejét levágom, csíkozom. A maradék húsát körbevágom, mintha krumplit hámoznék, a vastagabb ereket kivágom és kb. 5 cm-es darabokra összevágom. A hagymát karikázom.
Felöntőlé:
3 dl 10 %-os ecet
2 dl étolaj
12 dl víz
35 dkg cukor
6 dkg só
babérlevél, szegfűszeg, fekete szemes bors (nekem szegfűborsom volt és fehér szemes bors itthon)

Elkészítés:


A felöntő lé hozzávalóit összekészítem egy megfelelő fazékban és felfőzöm. Egy tepsibe beleállítom az előzőleg alaposan kimosott befőttes üvegeket. Első körben nyers hagymát rakok minden üveg aljára. Aztán következik a felvágott paradicsompaprika, amit 2-3 percre beledobok a lobogó lébe, aztán kihalászom és az üvegekbe rakom, ugyanezt megismétlem a fehér v. zöld paprikával is. Aztán kezdődik minden előről, nyers hagyma, a kicsit blansírozott kétféle paprika, amíg az üveg be nem telik, nem kell teljesen tele rakni. Ha elkészült az üveg, a felöntő levet beforralom és rászedem a tartalmát a paprikákra, ne legyen teljesen tele az üveg, mert még erre következik kb. egy ujjnyi étolaj. Torma csíkokat rakok a tetejére, hogy lezárja a paprikát, mert ha nem éri olaj vagy a lé, akkor megpuhul. Celofán és kupak, mehet a száraz dunsztba kihűlésig. Aki gondolja, a celofán és a kupak közé tehet Na-Benzoátot... én nem raktam.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Svéd uborkasaláta télire
Svéd uborkasaláta télire

Uborkát és a hagymát alaposan megmosom, legyalulom, szeletelem, és ráteszem a fűszereket. Clingfilm-mel letakarom (Folpack) Többször átforgatom, miközben jó sok levet enged. K...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúság télire - másképp
Savanyúság télire - másképp

Készítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Kimchi 2.
Kimchi 2.

1. A zöldségeket megmosom, és tisztítom darabolom tetszőlegesre 2. A zöldségeket mély keverőtálba teszem és megszórom kilónként 1 csapott evőkanál sóval. 3. Kicsit állni hagyom...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sárika
Kovászos káposzta
Kovászos káposzta

Az üveg aljára kapor, arra gyalult káposzta, és belevágva kb. 6 gerezd fokhagyma. Forró sós vizet öntök rá. Tetejére kaprot és kenyeret teszek. FONTOS, hogy a kenyeret egy nap utá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk