1 kg káposzta (fehér)
4 db lilahagyma
1-2 piros paprika
só
3 evőkanál cukor
4 evőkanál ecet (10%-os)
A káposztát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell gyalulni és be kell sózni.
A megtisztított hagymát nagyon, de tényleg nagyon vékonyra kell vágni és be kell sózni.
A paprikát nagyon vékonyra kell vágni és a káposzta (azaz a tál) “oldalában” be kell sózni.
Legalább 20 percig állni kell hagyni, majd jól átgyúrni és kicsavarni.
Fél liter vizet össze kell keverni 3 evőkanál cukorral és 4 evőkanál ecettel. Majd bele kell tenni a (szinte) szárazra csavart káposztát, hagymát és paprikát és jól össze kell keverni, a zöldségeket jól bele kell nyomkodni a lébe.
Már ilyenkor is finom, de ha érik, még jobb lesz. Hűtőben 2-3 napig tartható el.
1. A káposzta torzsáját kivágjuk, és felcsíkozzuk. 2. A langyos felöntő vízben feloldjuk a sót. 3.A megtisztított befőttes üveg aljába tesszük a kaprot. 4. Rátesszük a felcsíkoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fehér paprikát az áztató mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. 2. A csumáját éles késsel vágjuk ki. Szeletelni 3-5 mm vastag karikákra. Nagyon jól...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLaska gomba. Pucoltam, szeleteltem, abároltam, leszürtem, többször átmostam, üvegbe raktam. Feltöltöttem vizzel, pici só. Dunsztoltam 20percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű