Savanyúság
Recept:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
0, 75 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle
Mi szoktunk hozzáadni 1 tasak egész köménymagot ! Ebből a mennyiségből 7 db 7, 2 dcl és 2 db 1, 5 l üveggel lett !
A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposzták külső piszkos, sérült leveleit távolítsuk el, majd a torzsa koszos, sérült részét is vágjuk le. Van, aki a torzsát teljesen kivágja, mi nem tettük, mert elég zsenge vol...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElő készítem a cserép hordót. Ki mosom és forrázom, majd az alját meghintem egy marék sóval, és befedem egész káposzta levéllel. A káposzta felső leveleit le szedem, majd le gyal...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: KönnyűA fűszerekkel levet készítettem, összefőztem. állni hagytam. üvegekbe töltöttem rétegezve a céklát a karikára vágott hagymával. felöntöttem a lével. lezártam. 100/120 automata.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű