Családireceptkönyv.hu

Répa tartósítása


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


rápa
zöldség

Elkészítés:


Két féle receptem is van 3. kg zöldség /általában 1kg zöldség 2kg répa,de most csak répát tettem el 0,4 kg só 1 napig áll és mehet az üvegbe. Vagy 0,25 dkg cukor,40 dkg só 1 l víz szintén 1 napig áll és üvegbe tenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Sokáig eláll ha felbontom,csak gondosan vissza kell zárni és állítólag nem jó utána már az üveget a helyéről elmozgatni. Mindegy hogy van apritva,lehet hasábra is.

Répa tartósítása

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Svéd uborkasaláta
Svéd uborkasaláta

Az uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk, (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne :( ) a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Céklás lilahagymalekvár
Céklás lilahagymalekvár

A céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn)...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A zöldségeket megtisztítjuk és fel szeleteljük. Össze keverjük az ízesítő anyagokkal, és 1 napig állni hagyjuk. Üvegekbe jól tömörítve helyezzük, a tetejére a levét rá öntjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük. 2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk. 3. Víz nem kell hozzá.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk