2 ek. kristálycukor
szükség szerint víz
2 ek. ecet
1 kiskanál torma
1 kiskanál kömény
3 db kisebb cékla
A céklát megpucoljuk, felszeleteljük és feltesszük főni. Ha megfőtt, a főzővizébe öntjük az ecetes, cukros, köménymagos, tormás keveréket.
Három üvegbe beletesszük a céklát, majd ráöntjük a levét és gyorsan lezárjuk. Mikor kihűlt, mehet is a polcra.
A fűszerekkel levet készítettem, összefőztem. állni hagytam. üvegekbe töltöttem rétegezve a céklát a karikára vágott hagymával. felöntöttem a lével. lezártam. 100/120 automata.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat 3-4 napig érleljük az üvegekben, időnként átfordítjuk az üveget a tetejéről az aljára, hogy a só jól feloldódjon. Emellett annyi uborkát veszünk a sóhoz, amennyi szük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát jó alaposan megmossuk, majd bő vízben félpuhára főzzük kb. 20 perc alatt. Miután kihűlt, megpucoljuk, és gyufaszálnyira vágjuk (le is lehet reszelni a nagy lyukú reszelőn)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és néhány óráig állni hagyjuk, hogy a levét kieressze. Üvegekbe töltjük és mehet a kamra polcára...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű