Az uborkához
1.2 kg uborka - fürtös
1 csokor kapor (friss)
6 szem bors - fekete (egész)
5 gerezd fokhagyma
0.9 L víz (meleg)
2 evőkanál só
2 szelet kenyér - fehér (szikkadt)
Az üveg
1 db 1.7 L-es befőttes üveg
Először az uborkákat folyó víz alatt alaposan mossuk át.
Vágjuk le az uborkák végeit.
Az majd az egyik végüket egymásra merőlegesen vágjuk be.
Az üveg aljába tegyük bele a kapor felét és a borsokat.
Ezután rendezzük el benne az uborkákat. A vágatlan végük álljon kifelé, így könyebb lesz majd kiszedni őket az üvegből.
A tetejükre tegyük a maradék kaprot és a fokhagyma gerezdeket.
Végül felül zárjuk le a kenyérrel.
Nem forró, csak meleg vízben oldjuk fel a sót.
Egy széles pengéjű késsel csináljunk rést a sós víznek és töltsük fel az üveget.Csészealjjal zárjuk le az üveget és tegyük ki a szabadra. Ha nagyon erősen tűz a nap, tegyük árnyékba, hogy roppanósak maradjanak az uborkák.
Így néz ki egy nappal később. A tetejéről szinte biztos, hogy elforrja a vizet és kilógnak majd kicsit az uborkák a léből. Ilyenkor mindenképp pótoljuk kellően sós vízzel, különben a felső ubik kiszáradnak.
Az időjárástól függően 3-4 nap alatt elkészül az uborka. Ezt kóstolással kell ellenőrizni.
A harmadik napon, ha tényleg elég érett, akkor szedjük le róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba tesszük.
Ráöntjük a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobjuk a fokhagymákat is. Zárjuk le a dobozt és tegyük a hűtőbe fogyasztásig.
A káposzta kivételével mindent gondosan tisztítsunk meg, és szeleteljünk fel. A káposzta külső leveleit távolítsuk el, és vékonyan azt is vágjuk vagy gyaluljuk. Az előkészített any...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűErről a szakértőket kell kérdezni
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 hel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmostam, leszáraztam és kb. fél centis karikákra vágtam a paradicsomokat. Közben párom megpucolta a hagymákat, amit én a paradicsomok mellé aprítottam. Sóztam, összeforgattam a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz