2 kg pritamin paprika (nettó)
1 kg kápia paprika (nettó)
5 db magyar "fajta" csípős paprika
néhány darab chili, ami szintén magyar, mert a kertemből van:)
tengerisó (kilónként 20-25 dkg)
A paprikákat többszöri mosás után, kicsumáztam, a magokat kiveregettem és felaprítottam.
Az aprítógépben kis adagonként összedaráltam.
(Vigyáztam, hogy ne legyen belőle turmix, sikerült pont úgy, mintha daráltam volna.
Darálóm nincs, az aprítógép képe nem nem reklám, az enyém nem ez a márka.)
Egy megfelelő méretű fazékban gyűjtögettem és hozzáadtam a sót.
Összekevertem és reggelig hűvös helyre tettem.
Reggel forró vízzel tisztára mosott üvegekbe osztottam és lezártam a kupakkal az üvegeket
A paprika fajtájának összetételén annak megfelelően változtathatok, hogy mi termett a kertben.
Amennyiben nincs kápia, vagy pritamin, akkor az ízletes pirosra érett paprikából teszem el.
A chilivel óvatosan bánok, hisz lehet nagyon erős, a még sózás előtt álló darált paprikát
megkóstolom és ízlés szerint döntök.
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan. A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát alaposan mosd meg, csumázd ki, csepegtesd le, és grillezd vagy süsd meg sütőben mindkét oldalát 15 perc alatt. Ha le akarod húzni a héját, rakd egy nagy tálba, és takard...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. Az uborkát alaposan megmossuk, a hagymát megtisztítjuk és mindkettőt vékonyra legyaluljuk vagy felszeleteljük, óvatosan összekeverjük. 2. A hozzávalókból felöntőlevet készítünk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűEgy nagy levél kivételével a káposztát vágd kisebb-nagyobb darabokra, majd nagyjából az egyharmadáig töltsd meg vele a befőttes üveget. A forma nem lényeges, bár minél nagyobb f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű