3 kg uborka
3 kg paprika
3 kg káposzta
1,5 kg hagyma
1 l 10% os ecet
1 kg cukor
1 marék só
1 kk. borkénpor
Mindent össze keveri hagyni egy napig állni többször megkevergetni, majd üvegekbe rakni
Alaposan megmosott uborka (én 1-2 órát hagyom vízben ázni) végeit levágjuk. Sokan "derékba" vágják ilyenkor az uborkákat. Nem kell, csak éppen lecsípjük a végeit, majd a kést beles...
Elkészítési idő: 3 -4 nap Nehézség: Könnyű1. Csak egészen apró, legfeljebb 5-6 cm átmérőjű sárga- vagy görögdinnyéket vásároljunk. Nagyobb darabokat igen nehéz az üvegekben elhelyezni. 2. Mossuk, keféljük jól le, a szá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd (...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű