3 kg uborka
3 kg paprika
3 kg káposzta
1,5 kg hagyma
1 l 10% os ecet
1 kg cukor
1 marék só
1 kk. borkénpor
Mindent össze keveri hagyni egy napig állni többször megkevergetni, majd üvegekbe rakni
A paprikát alaposan megmosom, kicsumázom ki, szeleteketvágok. Az elkészített lében kisebb adagokban főzöm ki, egyszerre annyit, hogy a lé ellepje. Pár percig forralom a szeletelt p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 db 720-as üveg lett belőle. 80/30 a gépben. /85/25 is elég lehet, ha valaki roppanósabban szereti/ Hűtőben is sokáig eltartható, én Befőzőautomatában tartósítom.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszemelegítem a levet hogy elolvadjon a cukor és a só majd az üvegekbe levő paprikát leöntöm vele. A 3 decis üvegekre rakok 1 tk olajat,,,a 7 decis üvegekre 1 ek olajat. Lezárom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁltalában igaz, hogy az uborka súlyára mért mennyiség 2/3-a kell vízből literben számolva, azaz (20 / 3) * 2 = 13.33 liter víz. Én 14 literre kerekítettem, amiből nagyjából tíz lit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű