2 kg uborka
fél kg hagyma
3 dl víz
2 dl 10 %-os ecet
25 dkg eritrit
5 dkg só
Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlanított csavaros tetejű üvegekbe töltjük (nekem 5 ilyen üveg lett), a lével felöntjük. Lezárjuk a tetejét. Mosogatógépbe tesszük (természetesen nem a mosatlanokkal együtt és mosogatószerek nélkül). Majd 70 fokos programon tartósítjuk. A mosogatógépben hagyjuk kihűlni. Nem kell érni hagyni, azonnal fogyasztható.
A levet felforraljuk, belerakjuk az almapaprikát, újra felforraljuk, kiszedjük. Meleg üvegbe rakjuk és a forró levét rámerjük. A tetejére egy nagyon pici tartósítót teszünk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát megmossuk, gyökér-részét éles késsel, kúpalakban kivágjuk. A hagymát vékony karikára vágjuk. Enyhén megsózzuk, megcukrozzuk. Az olajat a citrom kicsavart,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűELŐKÉSZÍTÉS Tedd fel forrni a vizet a sóval. Míg felforr, készítsd elő az uborkát. Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fotó: Archívum) Fontos, hogy mindkét végét levágd! (Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van s...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: Könnyű