1 kg karfiol,
1,5 dl 10 %-os ecet,
1 evk só,
3 evk cukor,
1 evk mustármag,
1 evk koriander
A karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem.
Forrásban lévő vízbe dobom és 5 percig főzöm, majd üvegekbe szedem.
8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott karfiolra.
Másnapig száraz dunsztba teszem.
Az uborkákat mosás után vékonyra szeletelem, a hagymát pucolás után szintén. Egy nagy „lavórba” tettem őket, megszórtam a sóval, mustármaggal, borssal, cukorral, majd nyakon öntö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített literes üvegeket megtöltjük negyedekre vágott paradicsomokkal. Felvágva szorosabban megtöltik az üvegek űrtartalmát, ezen kívül a legjobb konzerváló hatás érhető el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű