menu

Családireceptkönyv.hu

Ecetes karfiol


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: családi adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg karfiol,
1,5 dl 10 %-os ecet,
1 evk só,
3 evk cukor,
1 evk mustármag,
1 evk koriander

Elkészítés:


A karfiolt megmosom, kis rózsákra szedem.
Forrásban lévő vízbe dobom és 5 percig főzöm, majd üvegekbe szedem.
8 dl vízből, az ecetből és a fűszerekből levet főzök, amelyet azon nyomban ráöntöm az üvegekbe rakott karfiolra.
Másnapig száraz dunsztba teszem.

Ecetes karfiol

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Kovászos uborka üvegben
Kovászos uborka üvegben

Az uborkákat 3-4 napig érleljük az üvegekben, időnként átfordítjuk az üveget a tetejéről az aljára, hogy a só jól feloldódjon. Emellett annyi uborkát veszünk a sóhoz, amennyi szük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Csemege uborka télire
Csemege uborka télire

Minden üveg aljába teszel mustármagot, szemes fekete borsot, kaprot, egy babérlevelet, egy cíkk fokhagymát, egy szelet karikára vágott hagymát. Berakod a meg mosott uborkát és az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyúság felöntöm lé
Savanyúság felöntöm lé

A fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.

Elkészítési idő: 1 õra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Monamari
Egyszerű káposztasaláta
Egyszerű káposztasaláta

A káposzta külső leveleit leszedtem, megmostam, majd félbe vágtam. Az eredeti német V-gyalu (nemesacél pengékkel) segítségével vékonyra gyalultam. A vöröshagymát félbevágtam, kiv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk