2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
babérlevél igény szerint
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle!
Az uborkák két végét levágjuk, özepüket 4-5 cm hosszan behasítjuk. 5 percig forraljuk a vizet a sóval, kissé hűlni hagyjuk. Egy 5 literes, bő szájú üveg aljára terítjük a kapor f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul. Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb. Bármit amit sava...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt hideg vízzel felöntöm, tepsiben dunsztolni, újságpapír+víz, 200 celsius
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes