menu

Családireceptkönyv.hu

Nyári savanyuság télire – Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
babérlevél igény szerint
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!

Elkészítés:


Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az uborkák két végét levágjuk, özepüket 4-5 cm hosszan behasítjuk. 5 percig forraljuk a vizet a sóval, kissé hűlni hagyjuk. Egy 5 literes, bő szájú üveg aljára terítjük a kapor f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúság télire - másképp
Savanyúság télire - másképp

Készítsünk a hozzávalókból öntetet és ezzel töltsük fel az üveget.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés
384. Savanyúság tartósítás /hideg eltevés

A hozzávalókat elkeverjük,míg a cukor és só felolvad.Utána beletesszük az ecetet /habzik,majd letisztul. Az üvegbe rakunk uborkát,paprikát,hagymát,káposztát stb. Bármit amit sava...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Kereszt féle 7dl-es ubi
Kereszt féle 7dl-es ubi

Ezt hideg vízzel felöntöm, tepsiben dunsztolni, újságpapír+víz, 200 celsius

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk