2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 kávéskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
babérlevél igény szerint
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle!
Az uborkát meghámozzuk, megmossuk, majd uborkagyalun legyaluljuk és steril üvegekbe töltjük hézagosan. A vízzel elkeverjük a sót, cukrot, ecetet, majd egy kevés szalicilt (nem k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát vékonyra gyalulom, a hagymát hajszálvékonyra vágom, az uborkát is legyalulom, a zöldparadicsomot sávokban legyalulom. Így összevágva minden zöldség sok levet fog eresz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük. - Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással. -A főtt céklák...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűMindent legyalulunk,összevágunk,megfelelő méretű edénybe tesszük,a fűszereket hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.Az edényt letakarjuk és másnapig állni hagyjuk,közben néhányszor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű