menu

Családireceptkönyv.hu

Vödrös savanyúság


Írta:

Elk. idő: 1 óra 30 perc
Adag: 6-8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 l hideg víz
7 g borkén
5 dl 20 %-os ecet
28 dkg só
48 dkg cukor
10 db babérlevél
köménymag,
mustármag
borókabogyó
koriandermag
csöves erős paprika, vagy cseresznyepaprika
30 szem fekete bors
1 tk szalicil, vagy nátrium benzoát

Elkészítés:


A vízbe feloldom a sót, a cukrot, beleteszem a fűszereket, a borként, a nátrium benzoátot, és máris készen áll arra, hogy bármikor hozzáadjuk a savanyításra szánt zöldségeket. Természetesen a fűszereket a saját ízlésünknek megfelelően készítsük el. Ami fontos a borkén, és a tartósító, hiszen az teszi lehetővé, hogy roppanós savanyúságunk sokáig eltartható legyen. A zöldségek hozzávetőlegesen egy hét eltelte után fogyaszthatóak.

Vödrös savanyúság

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós ecetes almapaprika
Ropogós ecetes almapaprika

Vizet felforraljuk a cukorral, sóval, végén hozzáadjuk a szalicilt vagy a borként., félre tesszük hűlni. Az üvegeket steril tisztaságúra mossuk, és a többször átmosott paprikák szá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai káposztasaláta
Amerikai káposztasaláta

Keverd össze a tejfölt a mustárral, a majonézzel, a cukorral és sózd, borsozd tetszés szerint. Keverd bele a répát, káposztát és hagymát és keverd jól össze. Takard le és rakd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 8 napos, dobálós, vödrös savanyúság
8 napos, dobálós, vödrös savanyúság

A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük. Lezárjuk és naponta átk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klára
Uborkasaláta télire befőzőautomatával
Uborkasaláta télire befőzőautomatával

Az uborkát megmosom (de nem hámozom meg) felkarikázom és üvegekbe rakom. A fokhagymát hajszál vékonyan felszeletelem és elosztom az uborkákon. Minden üvegbe szórok mustármagot és t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk