4 üvegre való megmosott uborka
10%-os ecet
cukor
kapor
koriander
babérlevél
egész bors
só
mustármag
köménymag
7,5 dl vizet 2,5 dl ecettel és 4 t.k. sóval, 8 e.k. cukorral összekeverjük.
Addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a só.
Az üvegek aljára tesszük a kaprot és 1 babérlevelet. Egy üvegbe kb.
40 dkg uborkát teszünk, leöntjük a lével úgy, hogy elfedje, ráteszünk 1-1
mokkáskanál fűszert ( koriander, bors, mustármag, köménymag), és lezárjuk.
Kb. 5 percig fejre állítjuk, hogy kimenjen az uborkák közül a levegő.
Nagy edénybe tesszük és amikor már gyöngyözni kezd az üvegekben a víz, először nagy lángon főzzük még 35 percig, majd kicsi lángon még 20 percig.
Hagyjuk kihűlni ebben a vízben.
A hozzávalókat legyaluljuk, majd rászórunk 8 dkg sót, 25 dkg cukrot, majd ráöntünk 3 dl 20%-os vagy 6 dl 10%-os ecetet, kávéskanál szalicilt teszünk rá és egészet jól összekavarju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkéses aprítóval összeaprítom... akinek nincs az husdarálon ledarálja...a paprikát és a paradicsomot.. hozzá adom a só.. mehet üvegekbe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű