4 üvegre való megmosott uborka
10%-os ecet
cukor
kapor
koriander
babérlevél
egész bors
só
mustármag
köménymag
7,5 dl vizet 2,5 dl ecettel és 4 t.k. sóval, 8 e.k. cukorral összekeverjük.
Addig keverjük, amíg elolvad a cukor és a só.
Az üvegek aljára tesszük a kaprot és 1 babérlevelet. Egy üvegbe kb.
40 dkg uborkát teszünk, leöntjük a lével úgy, hogy elfedje, ráteszünk 1-1
mokkáskanál fűszert ( koriander, bors, mustármag, köménymag), és lezárjuk.
Kb. 5 percig fejre állítjuk, hogy kimenjen az uborkák közül a levegő.
Nagy edénybe tesszük és amikor már gyöngyözni kezd az üvegekben a víz, először nagy lángon főzzük még 35 percig, majd kicsi lángon még 20 percig.
Hagyjuk kihűlni ebben a vízben.
.Cel mai bine ar fi să conservați frunzele de viță-de-vie culese în perioada de înflorire. Însă puteți să le sărați și în alte perioade. Adunați frunzele cu nuanță verde deschisă,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVÍZ NEM KELL HOZZÁ!!! Őszi káposztából, szeptemberben jó elrakni. Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkövetkezik a palackozás. A csavaros tető alá tegyünk egy réteg cellofánt, mert az ecetes lé marhatja a kupakot. Egy széles lábas aljára konyharuhát teszünk, erre annyi üveget ál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű