5 l-es üveghez:
2-3 kg közepes méretű kovászolni való uborka
6 dkg só (4 evőkanál)
2 csokor kapor
25 dkg kenyér
1 fej fokhagyma
2 l meleg víz
1 db 5 literes befőttes üveg
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában bevágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Bepakolom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit. A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós meleg vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret. A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra. Éjszakára is kint hagyom. Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik. Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom. Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot. Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 hel...
Elkészítési idő:a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utá...
Elkészítési idő:1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban l...
Elkészítési idő: