5 l-es üveg
1 l víz
4 dl 10%-os vagy 2 dl 20%-os ecet
8 dkg só
18 dkg cukor
10 db borsszem
2 db babérlevél
1 tk borkén por
1 tk szalicil
Ezzel az öntettel felöntjük az üveget.
Nem kell aznap lekötni. 1-2 napig szabadon hagyjuk
A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszeforraljuk és kihülés után ráöntjük az üvegbe rakott uborkára és dunsztoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverni, 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk. Nagyon finom, ropogós, hófehér csalamádé lesz egész télen.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű