5 l-es üveg
1 l víz
4 dl 10%-os vagy 2 dl 20%-os ecet
8 dkg só
18 dkg cukor
10 db borsszem
2 db babérlevél
1 tk borkén por
1 tk szalicil
Ezzel az öntettel felöntjük az üveget.
Nem kell aznap lekötni. 1-2 napig szabadon hagyjuk
Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz én receptem: 4 főre: 1,5 kg krumpli, 1/2 lilahagyma, kis marék snidling, 5 evőkanál almaecet, 4 evőkanál cukor (nyers nád), 1 mokkáskanál só (természetes, nem finomított), 1/2...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott uborkát szépen sorban belerakjuk az üvegekbe, közé vagy az üvegek aljára kaprot teszünk (aki nem szereti a kapor ízét, természetesen elhagyhatja), majd ráöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű