Családireceptkönyv.hu

Savanyúság télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 l-es üveg
1 l víz
4 dl 10%-os vagy 2 dl 20%-os ecet
8 dkg só
18 dkg cukor
10 db borsszem
2 db babérlevél
1 tk borkén por
1 tk szalicil

Elkészítés:


Ezzel az öntettel felöntjük az üveget.
Nem kell aznap lekötni. 1-2 napig szabadon hagyjuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
savanyúság lé
savanyúság lé

A hozzávalókat a tartósítók kivételével összeforraljuk, amikor felforrt hozzá adjuk a tartósítokat, majd kihűtjük. A megfelelően előkészített üvegek aljában tesszük a kaprot, szor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Lackó
Csemegeuborka
Csemegeuborka

Összeforraljuk és kihülés után ráöntjük az üvegbe rakott uborkára és dunsztoljuk

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúsághoz alaplé
Savanyúsághoz alaplé

Vizet fel kell forralni, hozzávalókat belekeverni. Vigyázat a sz.bikarbóna felpezseg !

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
SAVANYÚSÁG TÉLIRE:
SAVANYÚSÁG TÉLIRE:

Összekeverni, 24 órát állni hagyjuk, majd üvegekbe töltjük és lezárjuk. Nagyon finom, ropogós, hófehér csalamádé lesz egész télen.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk