5 l-es üveg
1 l víz
4 dl 10%-os vagy 2 dl 20%-os ecet
8 dkg só
18 dkg cukor
10 db borsszem
2 db babérlevél
1 tk borkén por
1 tk szalicil
Ezzel az öntettel felöntjük az üveget.
Nem kell aznap lekötni. 1-2 napig szabadon hagyjuk
-A káposztát vékonyan csikozzuk fel,a megmosott karfiolt szedjük kis rózsákra. -Tegyük őket egy nagyméretű vagy több kisebb befőttesüvegbe ,tegyük közé a babérleveleket,a tisztito...
Elkészítési idő: 45 percA káposztát legyaluljuk. Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon. Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposz...
Elkészítési idő: 30-60 percFél napig állni hagyjuk többször átforgatjuk a lével eggyütt majd üvegekbe rakjuk bors babér levél paprika
Elkészítési idő: