menu

Családireceptkönyv.hu

Castraveciori in otet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


castraveciori
crengute de marar uscat
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
4 linguri de otet
cateva rondele de ceapa
1-2 catei de usturoi
o foaie de dafin
cateva boabe de piper

Elkészítés:


Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati).

Se adauga apoi 2 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar, 4 linguri de otet, cateva rondele de ceapa, 1-2 catei de usturoi, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si apa cat sa se umple borcanul.

Se capaceste bine si se pune la sterilizat intr-o oala cu apa. Se lasa cateva minute pana cand castravetii isi schimba putin culoarea (apa nu trebuie sa dea in clocot).

Se scote apoi borcanul pe un capac de lemn si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se racoreasca si se asaza in camara.

Castraveciori in otet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kovászolt dinnyehéj,cukkini,uborka,tök,lila hagyma
Kovászolt dinnyehéj,cukkini,uborka,tök,lila hagyma

Vegyünk elő egy ötliteres befőttes üveget, mossuk ki alaposan, majd az aljába valahogyan szuszakoljuk bele a vastag szárú, virágos kaprot. Erre jöhetnek a dinnyehéjak, amelyekben m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paprika káposztával töltve
Paprika káposztával töltve

Szép nagy, húsos paprikákat megmosunk, csutkáitól, ereitől megtisztítjuk és lobogó sós vízzel leforrázzuk. A káposztát hosszú vékony metéltre vágjuk, besózzuk és pár órán át így ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SÓSKA ÜVEGBEN
SÓSKA ÜVEGBEN

Sóskás leszedem, közepét kiszedem, jól átmosom, megpárolom, mintha sóskafőzeléket készítenék. Én nem szoktam a főzelékhez turmixolni és vágni, hanem fakanállal kevergetem, darabolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA
ROPOGÓS SAVANYÚ UBORKA

A hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk