castraveciori
crengute de marar uscat
2 lingurite de sare
2 lingurite de zahar
4 linguri de otet
cateva rondele de ceapa
1-2 catei de usturoi
o foaie de dafin
cateva boabe de piper
Castraveciorii se asaza vertical in borcan, impreuna cu crengute de marar uscat (puneti crengute in functie de cat vreti sa fie de parfumati).
Se adauga apoi 2 lingurite de sare, 2 lingurite de zahar, 4 linguri de otet, cateva rondele de ceapa, 1-2 catei de usturoi, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si apa cat sa se umple borcanul.
Se capaceste bine si se pune la sterilizat intr-o oala cu apa. Se lasa cateva minute pana cand castravetii isi schimba putin culoarea (apa nu trebuie sa dea in clocot).
Se scote apoi borcanul pe un capac de lemn si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se racoreasca si se asaza in camara.
Az uborkát és a hagymát legyaluljuk és egy zárható tetejű, műanyag vödörbe tesszük, hűvös helyen tároljuk. Hónapokig eláll.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent amit legyalulok össze keverem ,mindent sorba ráöntözök a Szilas tartósítót először át szűröm és a por megyen a csalamádéra a magokat nem rakom rá mert nem szeretem a foga...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk. 2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket. 3. Sóval, cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű