3liter víz
1l 10% ecet
10dkg só
35dkg cukor
Üvegenként:
2 szem szekfűbors
2 karika hagyma
2szem egész bors
1 szál kapor
A megtisztított uborkát beüvegezzük és forróvízben addig dunsztoljuk amíg a színe megváltozik.Akkor a tüzet lezárjuk és ha kihült akkor vesszük csak ki a meleg vízből.
A hozzávalókat felforralni, a fehér húsú paprikát 15 percig főzni a szirupban, a piros húsú paprikát 10 percig kell főzni. Ahogy megfőttek, rakjuk az üvegekbe, addig, míg tele ne...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA paprikát, paradicsomot, uborkát, káposztát hagymát szép vékonyra felszeleteljük, rászórjuk a sót, cukrot, szalicilt, meglocsoljuk az ecettel. Az egészet jól összekeverjük, és 2 n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megmossuk, mindkét végét levágjuk (érdemes megnyalni, nehogy keserű legyen...rossz meglepetés lenne), a hagymát megtisztítjuk. Reszelőn vagy konyhai robotgéppe...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes5 kg ubi legyalulva, rászórok 8 dl cukrot, 2,5 dl 20 százalékos ecetet, 1 evőkanál mustármagot, 1 dl sót, 1 kávéskanál nátrium benzoátot, 1 kávéskanál borkén port, 1 fél evőkanál e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű