1 fej felkockázott káposzta
1 kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál darált hagyma
1 evőkanál kristálycukor
fél teáskanál só
csipetnyi bors
0,5 dl tej
1,5 dl majonéz
1 evőkanál ecet
2 evőkanál citromlé
A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgozzuk, hogy mindenhova jusson, ezt követően hűtőbe tesszük és hagyjuk egy kicsit állni, majd kínálhatjuk.
A sót a vízzel felforraljuk és visszahűtjük langyosra. A kapor egyik felét betesszük az üveg aljába. Az uborkát megmossuk, hosszában bevágjuk 2 irányban, és szorosan az üvegbe rakj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott céklát feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, leöntjük róla a főzővizet és hideg vizet engedünk rá, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Felkarikázzuk vagy káposztagya...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézVálasszunk egy nagyobb, keményebb káposztát válassz. A külső levelei szedjük le, mossuk meg, a torzsáját vágjuk ki, és vékonyan szeljük fel, vagy egy konyhai robotgép káposztaresze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszeljük. A levet összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. 2-3 napig érleljük, naponta átkeverjük kézzel. Utána üvegbe tömködjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz