1 l víz
1 ek Himalája só
8-10 dkg cukor izlés szerint)
0;4 dl 20%°os ecet
1 mk mustármag
1 mk koriander mag
10-15 szem egész fekete bors
2 db babérlevél
1 mk borkén
1 mk nátrium benzoat
A fenti összetevőket összeontjuk, felforraljuk és az üvegekbe helyezett zöldségekre öntjük.
Vékonyra vágni, soronként fűszer,3. sor alá a leveles káposzta (előtte torzsa ki és abálni).Döngölni. 8 sor.Súlyozni. Hetente leszedni a tetejét, amíg tiszta nem lesz.
Elkészítési idő:1. A hozzávalókat karikára vágjuk, a káposztát vékony szeletekre, összekeverjük. 2. Hordóba töltjük, saját levében hagyjuk. 3. Víz nem kell hozzá.
Elkészítési idő: