Viki Irázi:
Először a levet készítjük el. Amíg az uborkát üvegbe rakjuk, addig a só elolvad a lében.
Ízlés szerint folyékony édesítőt adunk hozzá. Mindenki olyat, amilyet már megszokott.
Nekem most Dia Édes folyékony édesítőm (1 literes) van itthon, ezt tettem bele.
Azért nem írom, hogy mennyit, mert ezt mindenkinek szájíze szerint kell adagolna.
10 %-os ecetet használtam, vízhez viszonyítva literenként 2 dl-t.
4 dkg sót tettem bele, (szintén a vízhez viszonyítva literenként)
Elkavartam az egészet és hagytam, hogy olvadjon a só és kicsit érjenek össze az ízek is.
10 kg uborka
Az üveg aljára:
üvegenként 2 kisebb vagy 1 db nagyobb babérlevél
fél mokkáskanál mustármag,
fél mokkáskanál koriander mag
8-10 szem egész fekete bors
kapor (piaci csomózott kaporból 3 szál/üveg)
Az üvegekbe, szép sorba beállítottam az uborkákat, az
elkészített lével felöntöttem. A kupakokat az üvegre csavartam és mentek az automatába.
90 fok és 30 perc.
A káposztát lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és nagyobb salátástálba tesszük a répával együtt. A szalonnát ropogósra sütjük az olívaolajon, majd ezt is a káposztához adjuk a zsiradé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEz a recept 5 literes üveghez van, persze el lehet osztani kissebb üvegekbe is! Felaprítjuk a káposztát, a hagymákat, a paprikát, a zöldparadicsomot és az uborkát, alaposan összek...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész azzal kezdődik (mi 2015.06.27-én kezdtük el), hogy az uborkákat folyó víz alatt egy körömkefével, vagy egy tiszta, eddig még nem használt dörzsis mosogatószivacs segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes