Családireceptkönyv.hu

377. Káposzta savanyítás


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


17 l - es hordó

20 kg reszelt káposzta
35 dkg só /nem jódozott, sima
10 g őrölt kömény
10 -15 db babérlevél


lila káposzta:
1 kg lila káposzta
30 g só
fűszerek: ízlés szerint /köménymag, gyömbér, fokhagyma

Elkészítés:


A hordóba kis káposzta, megszórni a fűszerekkel, jól lenyomkodni. Levet ereszt. Újra káposzta,fűszer,lenyomás.
Nagy edénybe állítani, 7 - 10 nap alatt kiforrja magát,mehet a kamrába.
A fedő szélén, a vágatba mindig legyen víz!! Különbbe megromlik.


A lila káposztát lereszelni, egy nagyon nagy tálban alaposan elkeverni a sóval, mindenütt egyenletesen bevonja. Nagy üvegbe tenni, állni hagyni
Egy-két óra múlva kinyomkodni belőle az összes levet, hogy el is lepje. Valamilyen súlyt tenni rá , ami a lé alatt tartja a káposztát.
Lefedni és szoba hőmérsékleten érni hagyni. Öt nap múlva megkóstolni, ha elég savanyú, kis üvegekbe osztva hűtőbe tenni.

377. Káposzta savanyítás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Mamika
Uborka
Uborka

Az uborkát mosd meg és vágd le a végeit. A tormát tisztítsd meg és vágd csíkokra. Az uborkát tedd egy tálba, add hozzá a tormát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a kaprot. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Tökkrém zellerrel
Tökkrém zellerrel

A tököket megtisztítjuk (a zsengehúsúak héját nem szükséges lehámozni), átengedjük húsdarálón, a kapott, zúzott masszát zománcozott agyagedénybe tesszük, lefedjük fedővel, és sütőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyúság recept
Savanyúság recept

1,Tegyél a flakon aljára 1 csomag kaport és tedd rá a zöldségeket 2, Öntsd fel hideg vízzel és literenként 1 evőkanál sót 3,A megtömött palackokat tedd hűvös sötét helyre fektetv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Savanyúság lé Gyöngyöstől
Savanyúság lé Gyöngyöstől

Összetevőket hidegen összekeverni. Fűszereket az üveg aljára rakni. Hűtőben tárolva!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk