menu

Családireceptkönyv.hu

330. Káposzta savanyítás


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


17 l - es hordó

20 kg reszelt káposzta
35 dkg só /nem jódozott, sima
10 g őrölt kömény
10 -15 db babérlevél


lila káposzta:
1 kg lila káposzta
30 g só
fűszerek: ízlés szerint /köménymag, gyömbér, fokhagyma

Elkészítés:


A hordóba kis káposzta, megszórni a fűszerekkel, jól lenyomkodni. Levet ereszt. Újra káposzta,fűszer,lenyomás.
Nagy edénybe állítani, 7 - 10 nap alatt kiforrja magát,mehet a kamrába.
A fedő szélén, a vágatba mindig legyen víz!! Különbbe megromlik.


A lila káposztát lereszelni, egy nagyon nagy tálban alaposan elkeverni a sóval, mindenütt egyenletesen bevonja. Nagy üvegbe tenni, állni hagyni
Egy-két óra múlva kinyomkodni belőle az összes levet, hogy el is lepje. Valamilyen súlyt tenni rá , ami a lé alatt tartja a káposztát.
Lefedni és szoba hőmérsékleten érni hagyni. Öt nap múlva megkóstolni, ha elég savanyú, kis üvegekbe osztva hűtőbe tenni.

330. Káposzta savanyítás

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Sült paprika olajban
Sült paprika olajban

A paprikákat mossuk meg, papírtörlővel töröljük szárazra és csumázzuk ki őket. Egy hőálló tálat olajozzunk ki, rakjuk bele a paprikákat és 190-200 C-ra előmelegített sütőben süssük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Salata de iarna
Salata de iarna

Am taiat varza ca pentru salata. Am pus sare pe ea si am frecat-o putin cu sare. Am taiat morcovii felii si i-am pus peste varza,peste ei am presarat putina sare. Am taiat ceapa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ecetes fokhagyma tartósítószer nélkül – savanyú fokh
Ecetes fokhagyma tartósítószer nélkül – savanyú fokh

Ecetes fokhagyma elkészítése: Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Vizes uborka:
Vizes uborka:

Az uborkát megtisztítjuk, a rosszakat kiválogatjuk, és alaposan megmossuk. (Lehetőleg egy kis konyhai kefével átkeféljük.) Ezután legalább 2 órán keresztül bő vízben áztatjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk