Hozzávalók:
2 kg uborka
2 kg káposzta
1 kg hagyma
1 kg paprika
0,5 kg sárgarépa
7 dkg só
1 kg cukor
3 dl 20%-os ecet
1 púpos teáskanál nátrium-benzoát
1 kávéskanál borkén
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
VÍZ NEM KELL HOZZÁ!!!
Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel.
24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan használunk belőle. Én a letelt idő után üvegekbe raktam.
Ezt a receptet valamelyik oldalon találta, de sajnos nem emlékszem, hogy hol!
A cukrot lehet ízlés szerint is adagolni ha valaki sokalja az 1 kg cukrot!
-A céklát megmossuk, megtisztítjuk majd félkeményre főzzük. - Amíg fő, a hozzávalókból elkészítjük az ecetes levet úgy, hogy a hozzávalókat elkeverjük egymással. -A főtt céklák...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűTeszek az üveg aljára… pár szem fekete bors, mustármag, koriandert… egy pár karika hagyma, kapor és én teszek 2 db babér levelet is… üvegekbe rakom az uborkát… hideg vízzel enged...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A hozzávalókat legyaluljuk. 2. Egy nagy tálban összekeverjük a fűszerekkel. 3. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük, majd üvegekbe zárjuk. Minden üvegbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű