5 kg vegyes zöldség - 3,5 kg fehér káposzta
1 kg paprika
0,5 kg hagyma
/kígyóuborka, sárgarépa is mehet bele,
a lényeg az 5 kg mennyiség/
6 dl ecet 10 %-os ecet
7 dkg só
40 dkg cukor
1 mokkáskanál borkénpor
1 mokkáskanál szalicil vagy nátrium-benzoát
feketebors, babérlevél, mustármag, koriandermag
5 kg vegyes zöldséget, (káposzta, paprika, hagyma, uborka), szép vékonyra leszeletelem, gyalulom. Ráöntök 6 dl ecetet, hozzáadom a 7 dkg sót, 40 dkg cukrot, 1 kiskanál szalicilt, 1 kiskanál borkénport. Ízesítem mustármaggal, pár szem borssal, koriandermaggal, babérlevéllel ízlés szerint. Összekeverem, 24 órát állni hagyom, majd üvegekbe töltöm és lezárom. Nagyon finom, ropogós, hófehér csalamádé lesz egész télen.
Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit z...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségfélék hordós savanyításának ez olyan egyszerű módja, amely nem igényel előzetes aprítást, tárolást. Minden savanyítandó zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk, így ker...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű