menu

Családireceptkönyv.hu

Svéd uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg uborka, fél kg hagyma, ezeket legyaluljuk, az uborkasalátánál vastagabb szeletekre.
Öntünk rá 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, fél dl sót.
Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével - amit engedett - felöntjük.
4 db 720-as üveg lett belőle. 85/25-re tettem, de mindenki másra esküszik.....
Ha nem automatázod, tegyél bele 1 mokkáskanál borként és 1 mokkáskanál nátrium-benzonátot.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csalamádé Vali módra
Csalamádé Vali módra

A hozzávalókat a sóval ecettel cukorral,citromsavval jól átforgatjuk. Pár órát állni hagyjuk.Üvegekbe tömködjük. Tetejére csipet borkén.

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka, az igazi
Kovászos uborka, az igazi

Az uborkát több vízben mosd meg, kézzel vagy szivaccsal meg is dörzsölheted. Késsel csípj le mindkét végéből egy picit, majd hosszában vágj bele három-négy csíkot. Erre azért van s...

Elkészítési idő: 3-4 nap
Nehézség: Könnyű
share
Avatar savanyú uborka
savanyú uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vegyes vágott savanyúság
Vegyes vágott savanyúság

Összekeverjük a felaprított hozzávalókat, rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk, utána vödörbe töltjük! Nem romlik meg akkor sem, ha folyamatosan h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk