2 kg uborka, fél kg hagyma, ezeket legyaluljuk, az uborkasalátánál vastagabb szeletekre.
Öntünk rá 3 dl vizet, 2 dl 10 %-os ecetet, 3 dl kristálycukrot, fél dl sót.
Összekeverjük, fél napig állni hagyjuk. Ezután üvegekbe töltjük, a lével - amit engedett - felöntjük.
4 db 720-as üveg lett belőle. 85/25-re tettem, de mindenki másra esküszik.....
Ha nem automatázod, tegyél bele 1 mokkáskanál borként és 1 mokkáskanál nátrium-benzonátot.
a Mária Bartók Most kaptam a receptet,kóstoltam is, nagyon finom. 5 l,és 7 dl üveghez elegendő mennyiség. Mérce egy 3 dl bögre, 6 bögre víz, 1bögre 10% ecet, 1 evőkanál só,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az ecetben elkeverjük a sót és a cukrot, majd a tartósítószert is hozzáadjuk. Félretesszük. 2. A zöldségeket gondosan megmossuk, lecsöpögtetjük, megtisztítjuk, kicsumázzuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegyalultam az uborkát, kb 80 dkg.. ehhez 20dkg hagymát is... így lett egy kiló... alaposan egybeforgattam.. én egy csokor kaprot is vágtam közé... Tehát a hozzávalókat egy kiló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat (a fűszereken kívül) egy lábasba öntjük, és felforraljuk őket. Alaposan megmossuk az uborkákat és a befőttesüvegeket. Az üvegek aljára tesszük a fűszereket, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű