menu

Családireceptkönyv.hu

15. Savanyú paprika télire


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg almapaprika (használhatunk cseresznye- vagy hegyes erős paprikát is, akár vegyesen, a kicsit érettebb, pirosodó is nagyon jó bele)
1 l víz,
5 teáskanál só,
1 teáskanál szalicil vagy nátrium benzoát,
1 teáskanál borkén,
1 teáskanál szódabikarbóna,
5,5 dl 10 %-os ecet,
30 dkg cukor,
20-30 szem fekete bors,
mustármag ízlés szerint.

Elkészítés:


alaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket,
a paprikákat több vízben alaposan megmossuk,
figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük,
a paprikák szárát levágjuk,
a hozzávalókból elkészítjük a savanyító felöntő levet,
a léhez az összes hozzávalót hozzáadjuk a hideg vízhez és alaposan összekeverjük a levet, hogy a cukor is elovadjon,
a paprikákat elrendezzük az üvegekben,
majd ráöntjük a levet, hogy ellepje a paprikákat,
celofánnal és az üvegtetőkkel légmentesre lezárjuk,
már mehetnek is a spájzba a többi savanyúság mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Hagyma lekvár
Hagyma lekvár

A margarinon az apróra vágott hagymákat dinszteljük üvegesre, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal. Akkor készült el,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viktória
Házi gulyàskrèm?
Házi gulyàskrèm?

Gulyáskrém elkészítés házilag: A zöldségeket tisztítsuk meg, a paprikákat csumázzuk ki, hogy mag ne maradjon bennük. A hagymát, a paprikákat, a fokhagymát, a zellert, a zöld fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
CSEMEGE UBORKA
CSEMEGE UBORKA

Kaprot, mustármagot, koriandert és az uborkát üvegbe töltjük. A maradék hozzávalókból felöntő levet főzünk és forrón az uborkára töltjük. Az üveget lezárjuk, ha kihűlt, a kamrába t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Paradicsomfajták – Bemutatjuk a legjobb paradicsomfa
Paradicsomfajták – Bemutatjuk a legjobb paradicsomfa

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk