Családireceptkönyv.hu

15. Savanyú paprika télire


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg almapaprika (használhatunk cseresznye- vagy hegyes erős paprikát is, akár vegyesen, a kicsit érettebb, pirosodó is nagyon jó bele)
1 l víz,
5 teáskanál só,
1 teáskanál szalicil vagy nátrium benzoát,
1 teáskanál borkén,
1 teáskanál szódabikarbóna,
5,5 dl 10 %-os ecet,
30 dkg cukor,
20-30 szem fekete bors,
mustármag ízlés szerint.

Elkészítés:


alaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket,
a paprikákat több vízben alaposan megmossuk,
figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük,
a paprikák szárát levágjuk,
a hozzávalókból elkészítjük a savanyító felöntő levet,
a léhez az összes hozzávalót hozzáadjuk a hideg vízhez és alaposan összekeverjük a levet, hogy a cukor is elovadjon,
a paprikákat elrendezzük az üvegekben,
majd ráöntjük a levet, hogy ellepje a paprikákat,
celofánnal és az üvegtetőkkel légmentesre lezárjuk,
már mehetnek is a spájzba a többi savanyúság mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Ropogós csalamádé befőző automatában
Ropogós csalamádé befőző automatában

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd "V" gyalun felszeleteljük. 2 ek asztali sóval megszórjuk, beletesszük a fűszereket, átforgatjuk, majd 1 órát állni hagyjuk. Kinyomkodjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
15. Savanyú paprika télire
15. Savanyú paprika télire

alaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket, a paprikákat több vízben alaposan megmossuk, figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük, a papri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Tölteni való paprika paradicsomlében - OK
Tölteni való paprika paradicsomlében - OK

1. A fehér húsú paprikát megmossuk, megtisztítjuk, magházát kivágjuk. 2. Nagy lábasba rakjuk, majd lobogó forrásban levő vízzel leforrázzuk. 3. Kihűlés után lecsöpögtetjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Mandarinlekvár
Mandarinlekvár

Mossuk meg a mandarinokat héjastul. Ízlés szerint tegyük félre néhány mandarinnak a héját (2 héj ajánlott), a többit távolítsuk el, a megőrzötteket vágjuk apróra. Az egész mandarin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk