Családireceptkönyv.hu

15. Savanyú paprika télire


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


3 kg almapaprika (használhatunk cseresznye- vagy hegyes erős paprikát is, akár vegyesen, a kicsit érettebb, pirosodó is nagyon jó bele)
1 l víz,
5 teáskanál só,
1 teáskanál szalicil vagy nátrium benzoát,
1 teáskanál borkén,
1 teáskanál szódabikarbóna,
5,5 dl 10 %-os ecet,
30 dkg cukor,
20-30 szem fekete bors,
mustármag ízlés szerint.

Elkészítés:


alaposan kimossuk és csírátlanítjuk az üvegeket és a tetőket,
a paprikákat több vízben alaposan megmossuk,
figyeljünk, hogy csak ép, egészséges paprikát legyenek köztük,
a paprikák szárát levágjuk,
a hozzávalókból elkészítjük a savanyító felöntő levet,
a léhez az összes hozzávalót hozzáadjuk a hideg vízhez és alaposan összekeverjük a levet, hogy a cukor is elovadjon,
a paprikákat elrendezzük az üvegekben,
majd ráöntjük a levet, hogy ellepje a paprikákat,
celofánnal és az üvegtetőkkel légmentesre lezárjuk,
már mehetnek is a spájzba a többi savanyúság mellé.

Trükkök, tippek, praktikák:


A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Csípős paprikakrém - OK
Csípős paprikakrém - OK

1. A paprikákat mossuk meg, tegyük száraz konyharuhára, és hagyjuk őket megszáradni. 2. Amint ez megvan, kezdjük el kicsumázni. Jó, ha külön-külön dolgozzuk fel a csípős zöldpa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar PARADICSOM HIDEGEN.
PARADICSOM HIDEGEN.

. Legtöbben megfőzik a paradicsomot és úgy rakják el télre. Évek óta hidegen rakom el. Olyan az íze mintha egy érett paradicsomot ennél. Miért teszem így el? Mert nyersen benne va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
AKÁC SZÖRP
AKÁC SZÖRP

4-5 marék virágot két liter vízbe áztatom egy napra, 2 karikára vágott citrommal. Másnap 2 kg cukorral felfőzöm, üvegbe töltöm. Aztán vagy száraz dunsztba, vagy autómata 90 fokon 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
BODZAMÉZ
BODZAMÉZ

A bodzavirágok szárát levágjuk, és a vízzel feltesszük főzni, forrástól számítva 30 percig főzzük, majd leszűrjük, ekkorra kb. 1/2 liter lesz. Hozzáadjuk a cukrot a citrom levét, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk