menu

Családireceptkönyv.hu

Csalamádé


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej káposzta
1 kígyóuborka
1 nagy szál sárgarépa
3 közepes fej vöröshagyma
30 g só
120 g cukor
150 ml 10%-os ecet (vagy 75 ml 20%-os)

Elkészítés:


Minden zöldséget alaposan megtisztítunk. A káposztát vékonyra csíkozzuk, az uborkát és a répát uborkagyalunk vékony karikára gyaluljuk, a hagymát fél karikára vágjuk.

Egy tálba rakjuk és sózzuk, cukrozzuk, rámérjük az ecetet. Jól átforgatjuk és párszor megkavarva a hűtőben hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Csalamádé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Csalamádé
Csalamádé

A hozzávalókat legyaluljuk, összevágjuk, majd hozzáteszünk 1 tk. sót, 1 marék cukrot, 1 dl 10%-os ecetet, 1 tk. egész fekete borsot, 1-2 babérlevelet, fél kk. citromsavat és fél kk...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ecetes chili
Ecetes chili

A paprikákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk karikákra. Mi benne hagytuk a csumát a magokkal, hiszen erős paprikáról van szó, és annak az ereje pont a magokban van. Persze, akit z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Vegyes savanyúság
Vegyes savanyúság

Az a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Hordós savanyúság
Hordós savanyúság

A recept 5 l üvegre van méretezve. Én évek óta hordóba teszem el a savanyúságot külön az erőset külön az édes fajtát. Az almapaprikát mindig félbe vágom, mert sokszor jártam úgy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk