menu

Családireceptkönyv.hu

Fenyőrügydzsem Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók: 30 dkg fenyőrügy, 900 ml víz, 1 citrom, 20 dkg cukor, 3 evőkanál Dzsemfix, pici befőzőpor. Elkészítése: Úgy fogunk neki, mint a szirup készítésének. A fenyőrügyet a felkarikázott citrommal felfőzzük, egy éjszakát hideg helyen állni hagyjuk. Másnap újraforraljuk, még 10 - 15 percig főzzük. Ekkor a levét leszűrjük (s cukrot adva hozzá tovább főzzük szipurnak), csupán 2 - 3 dl levet hagyunk a rügyeken, a citromszeleteket eltávolítjuk, botmixer segítségével kissé pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, s még 5 - 10 percet együtt főzzük. Ekkor hozzáadjuk a dzsemfixet, 3 - 4 perc múlva levesszük a lángról, hozzákeverjük a befőzőport, s tiszta üvegekbe töltjük, szárazdunsztba tesszük. Megjegyzés: Fenyőrügyet májusban gyűjthetünk, amikor a rügyek éppen kipattannak, még frissek, nem fásak. Több fajta fenyő rügyeit hasznosíthatjuk: lucfenyő, vörösfenyő, ezüstfenyő, erdei fenyő, jegenyefenyő, borókafenyő. Gyűjtéskor vigyázzunk, hogy ne a csúcsrügyeket, hanem az oldalrügyeket szedjük, hogy a fát ne károsítsuk növekedésében, szépségében. A fenyő rügyeiből házilag készített szirupot köhögés javítására, torokfájásra, köptetőként ajánlják, a borókafenyő rügyeiből nyert szirup pedig a veseműködés serkentésére, ízületi bántalmak kezelésére is használható. Az igazi fenyőmézet és fenyőszirupot más módszerekkel nyerik ki, de saját készítésű szirupunk is sokat segíthet a téli megfázások idején.

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap

Trükkök, tippek, praktikák:


Fenyőrügydzsem Ismét fenyőrügy szirupot készítettem, annak melléktermékeként keletkezett valójában ez a dzsem. A fegyőrügy szirup receptjét ITT olvashatjátok nálam. Ez a dzsem nem igazán az a kenyérrel fogasztható fajta, inkább úgy képzeltem el, hogy megfázás/meghűlés idején ebből is megenni néhány kanállal, csak úgy, a szirup kiegészítéseként. De lehet sütibe is kipróbálom. Maradt benne néhány szálkásabb rügy is, pedig átválogattam, így nem lett teljesen sima, de csak nem akad a torkunkon:) A fotók nem adják vissza a dzsem színét, de kissé csúnya zöld lett:)

Cheap Offers: http://bit.ly/gadgets_cheap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar 15 perces  uborkakompót
15 perces uborkakompót

!A vízbe rakom a sót,ecetet és a fűszereket majd felforralom.Belerakom a tisztított és bevágott uborkákat a kaprot és a fokhagyma gerezdeket.Együtt újra forralom majd hagyom kihűln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Syle
Ecetes fokhagyma télre
Ecetes fokhagyma télre

Mivel itt nem fogunk tartósítószert használni, és a só mennyisége sem elegendő a tartósításhoz, muszáj lesz hőkezeléssel tartósítani az egészet, így egészségügyi szempontból veszít...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Savanyított hagyma
Savanyított hagyma

A lila hagymát hámozd meg, és ízlés szerint hagyd egészben vagy vágd félbe. Gyaluld vékonyra, vagy késsel szeleteld fel. Közben forrald össze az ecetet a sóval és a cukorral, és ah...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar csalamádé
csalamádé

Édesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk