12 kg castraveti
23 borcane cu capac(800 si 900 ml)
sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
zahar(46 lingurite)
otet cca 1,4 l
4-5 cepe
2 morcovi
boabe de mustar
piper boabe
Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov.La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.
Az egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát (kb 6 kiló) legyalulom egy nagyobb edénybe majd kb 2% asztali sóval behintem. Hagyom állni kb fél órát. A borsikafüvet egy 5 literes üvegbe teszem és egy kevés vízz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat alaposan megmossuk és beletesszük egy tetszés szerinti vödörbe. Én most egy 5 l -es műanyag dobozba készítettem. Az alábbi recept 30 literhez van kiszámolva!! 1 d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgának vágjuk le a fás végét és mossuk meg alaposan. A sárgarépát is mossuk meg, hagyjunk rajta egy kicsit a zöld szárából, majd zöldséghámozóval kacsúsítsuk meg egy kicsit (a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Nehéz