12 kg castraveti
23 borcane cu capac(800 si 900 ml)
sare de muraturi(23 lingurite cu varf)
zahar(46 lingurite)
otet cca 1,4 l
4-5 cepe
2 morcovi
boabe de mustar
piper boabe
Castraveciorii ii spalam si ii lasam la scurs. Curatam si spalam ceapa si morcovul.Ceapa o taiem solzisori iar morcovul rondele. Asezam castravetii in borcan si adaugam ceapa si morcov.La fiecare borcan punem o lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 60 ml otet(4-5 linguri ).Adaugam cate o lingurita cu boabe de mustar si 7-8 boabe piper. Completam cu apa si sigilam borcanele. Le punem la fiert in vase mai mari pe fundul carora punem mai multe straturi de hartie. Le fierbem cca 15-20 minute, pana castravetii isi schimba culoarea .Ii lasam sa se raceasca in apa in care au fiert si ii depozitam in beci sau camara.
A tisztított kimagozott tököt kb. falatnyi darabokra vágtam. Közben lehet összefőzni a fűszereket a vízzel pár percig, hogy jól kijöjjenek a fűszerek ízei,cukrot,sót,ecetet is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat össze kell keverni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDunsztolom kb. 20 percig és a vízben hagyom kihűlni. Ha nagy mennyiséget csinálok, akkor takaró alatt hűtöm ki. Csak mert a savanyúságokat egyéb iránt üvegben szoktam elrakni...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Apró kis hagymákat - legjobb a gyöngyhagyma - megtisztítunk, sós-ecetes vízben 1-2 percig forralunk. 2. Ezután leszűrjük és kisebb üvegekbe tesszük őket. 3. Sóval, cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű