- 1,5 kg káposzta,
- 1 kg TV paprika,
- 0,5 kg kovászolni való uborka,
- 0,5 kg hagyma,
- 0,5 kg rèpa,
- pár szem csípős cseresznye paprika,
- 2 dl 10%-os ecet,
- 7 dkg konyhasót,
- 40 deka cukor,
- 1 kk borkèn,
- 1 kk citrom sav,
- 3 db összetört babèrt,
- 1 ek fekete bors,
A hozzávakókat aprítottam, szeleteltem. Tettem rá 2 dl 10%-os ecetet, 7 deka konyhasót, 40 deka cukrot, 1 kk borkènt, 1 kk citrom savat, 3 db összetört babèrt és 1 ek fekete borsot.
8 órát pihent, majd edénybe (most műanyag vödörbe) tettem, levèt ráöntöttem.
Így készül: Szóval veszek 1 befőttes üveget, megtöltöm mindenféle jóval. Egy tálban elkeverek annyi vizet, ami ellepi a zöldséget, sóval (fél literes üveghez 1 teáskanál) és 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikát kimagozzuk, ledaráljuk. lábasba öntjük a többi hozzávalókkal, és addig kell főzni, még lekvár sűrűségű nem lesz. üvegbe töltjük, és száraz dunsztba rakjuk. Húsok mell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVékonyra vágni, soronként fűszer,3. sor alá a leveles káposzta (előtte torzsa ki és abálni).Döngölni. 8 sor.Súlyozni. Hetente leszedni a tetejét, amíg tiszta nem lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Spala castravetii si morcovului. 2 Tine castravetii in apa vreo 4-5 ore. 3. Pe fundul unui borcan sterilizat pune cateii de usturoi, ceapa taiata in 4, morcovul feliat rondele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű