menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz

Elkészítés:


Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!

Sváb kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Hagymás ecetes uborka
Hagymás ecetes uborka

Az uborkákat 10 percet vízben áztatom, a hagymát pedig felszeletelem vékonyra. A felforralt vízbe sót, cukrot, ecetet, fűszereket adok, majd így főzöm 2-3 percet. Üvegekbe adagolo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tzatziki - eredeti
Tzatziki - eredeti

Rakj egy szűrőt egy nagyobb tál tetejére. Tedd bele a joghurtot, és csepegtesd le két-három óra alatt. Az uborkát mosd meg, meghámozni nem szükséges. Reszeld le, jól sózd be, és pi...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Kovászos uborka
Kovászos uborka

1. Az uborkákat megmossuk, végüket levágjuk, oldalukat hosszanti irányban bemetsszük. 2. Az üveg aljára 1 cs száras kaprot helyezünk, az uborkákat egymás mellé állítva sorban le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csemege zöldparadicsom
Csemege zöldparadicsom

A paradicsomot megmostam, lecsumáztam, a hibákat kivágtam, a nagyobbakat félbe, negyedbe, vagy csak egyszerűen bevágtam. Hideg vízben feltettem főni. Sóval, szorbittal, (csinálhatj...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk