2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz
Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.
Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.
Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!
12 liter HIDEG! vízben elkeverjük (feloldjuk) a cukrot, és a sót. Ezután belekeverjük a többi hozzávalót. A legvégén adjuk hozzá a borkénport, és gyorsan fedjük le! Így hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A vizet a sóval felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni! ◾️Az uborkákat beáztatjuk negyed órára hideg vízbe majd egy dörzsis szivaccsal megtisztítjuk őket. ◾️Az uborkák vég...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zsíron a nagy kockára vágott hagymát megpárolom egy kis sóval. Ráteszem a kockára vágott paradicsomot, és addig főzöm lassú tűzön, ameddig a paradicsom szétfő. Hozzáadom a kariká...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézA kapor kivételével egy lábasban minden hozzávalót összeforralunk és hagyjuk kihűlni. A steril üvegek aljára lerakjuk a kaporszárakat és belerámoljuk a tetszés szerinti uborkát/kar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű