menu

Családireceptkönyv.hu

Sváb kovászos uborka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



2-3 kg uborka,
2 csokor kapor,
2-3 nagyobb burgonya,
só,
víz

Elkészítés:


Végy egy nagy uborkás üveget! Alulra pakolj 1 csokor kaprot. Erre egy sor karikára vágott, jól megmosott, héjas, nyers burgonyát. (Nem tévedés, nem kenyeret!). Én az öreg burgonyát használom erre a célra. A lé sosem penészesedik meg, áttetsző, tiszta marad és behűtve a legfinomabb üdítőital.

Erre pakolom a megmosott, felhasított uborkákat, amelyet aznap reggel (!) szedek le, mert akkor lesz igazán ropogós. Tetejére szintén karikákra vágott nyers, öreg krumplit rakosgatok. Legfelülre még 1 csokor kemény szárú kapor kerül, amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész “rakományt”.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel – ahány liter víz, annyi evőkanál só! -. Kistányérral letakarom, 3 nap múlva csodát tálalhattok a családnak, barátoknak.
M e g j e g y z é s : Ne érleljük napon!

Sváb kovászos uborka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Uborkasaláta (paleo)
Uborkasaláta (paleo)

Gyaluld le nagyon vékony szeletekre a meghámozott kígyóuborkákat, tedd salátás tálba, majd sózd be és tedd félre egy 10 percre. Utána öntsd fel annyi vizzel, amennyi majdnem ellepi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A káposzta savanyítása
A káposzta savanyítása

Szóval, szedjünk le egy-egy nagyobb fej káposztáról kétszer 5-6 egész szép levelet leszedni, mert ezzel ki kell majd bélelni a hordó alját, és ezzel fogjuk lezárni a tetejét is. Te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Paprikasaláta
Paprikasaláta

A paprikákat mosás után hajszálvékony szeletekre vágjuk. Gyengén besózzuk, és félretesszük. Amíg áll a sóban, szintén vékonyra szeleteljük a hagymát. Majd elkészítjük a saláta ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fermentált savanyúság
Fermentált savanyúság

Így készül: Szóval veszek 1 befőttes üveget, megtöltöm mindenféle jóval. Egy tálban elkeverek annyi vizet, ami ellepi a zöldséget, sóval (fél literes üveghez 1 teáskanál) és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk