1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.
A káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket lereszeljük. A levet összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. 2-3 napig érleljük, naponta átkeverjük kézzel. Utána üvegbe tömködjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz