1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.
a céklát soha nem szabad meghámozni ,ha főzni akarod,jól megmosom,felteszem főni annyi vízbe, ami jól ekllepi. Addig főzöm ,míg puha lesz vagyis megföl,.leszűrőm,hagyom kihülni,utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát mossuk meg alaposan. Főzzük, majd hámozzuk meg, szeleteljük fél centiméter vastag karikákra. A vízbe tegyük bele a köménymagot, majd forraljuk fel, végül adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA birsalmát megtisztítom, kicsumázom, majd vékony gerezdekre vágom, és erősen ecetes vízbe dobom, hogy ne barnulhasson meg. Közben a mustot felforralom, és addig főzöm, amíg felére...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeforraljuk a bórkén kivételével. Kihűtjük és addig megtöltjük az üvegeket a paprikákkal vagy uborkákkal is lehet keverni. Ezzel a lével bármilyen savanyúságot el...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű