1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.
Laska gomba. Pucoltam, szeleteltem, abároltam, leszürtem, többször átmostam, üvegbe raktam. Feltöltöttem vizzel, pici só. Dunsztoltam 20percig.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hozzávalókat összekeverjük,rétegezve megszórjuk a fűszerekkel. 24 óra alatt többször átforgatjuk,majd vödörbe töltjük. Nem romlik meg!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomot, paprikát, feldarabolva felraktam főni, hozzáadtam az aprítógépben pépesre darált vöröshagymát és fokhagymát, majd az az olajat és a sót, (fehér) borsot (A recept s...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KözepesAz a jó ebben a savanyúságban, hogy ahányszor elkészítjük, annyiszor mindig más les egy kicsit, hiszen a hozzávalók százalékos aránya befolyásolja a végeredmény ízét. Mndent alapo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű