Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Párolt vöröskáposzta egyszerűen


Írta:

Elk. idő: 30-60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint

Elkészítés:


A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?2
KOVÁSZOS UBORKA – Miért is kell a só és napfény?2

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
káposzta, sárgarépa és alma saláta
káposzta, sárgarépa és alma saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Savanyított édeskáposzta
Savanyított édeskáposzta

A káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Margó
Csalamádé Zsuzsa féle
Csalamádé Zsuzsa féle

A zöldségeket lereszeljük. A levet összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre. 2-3 napig érleljük, naponta átkeverjük kézzel. Utána üvegbe tömködjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk