1 közepes fej vöröskáposzta
3 ek cukor
3 ek ecet (20%-os)
3 dl víz
0.5 dl napraforgó olaj (vagy zsír)
só ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
A káposztát legyaluljuk.
Elkészítjük a "salátalevet": a cukrot, az ecetet, a vizet összekeverjük, hogy a cukor feloldódjon.
Egy lábosba beletesszük az olajat, rá a gyalult káposztát, majd megsózzuk, és kis lángon kevergetve, 2-3 percig pároljuk.
Amikor felhevült, ráöntjük "salátalevet", összekeverjük, és kis lángon fedő alatt kb. 30 percig pároljuk, néha megkeverjük.
Paradicsom
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÉdesanyám isteni csalamádéja? 1,5 kg paprika 1,5 kg uborka 1,5 kg hagyma 1,5 kg sárgarépa 1,5 kg káposzta A zöldségekre felszeletelés után ezt a levet öntjük. Így áll 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAnnyi paradicsommal készítettem, ami egészben a nagy inox fazékban elfér. A paradicsomot az alján kicsit keresztben bevágtam, és a forró vízbe adagonként 2- perre beletettem, Ami...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűMindent le kell gyalulni, összekeverni alaposan, letakarni egy éjszakára állni hagyjuk. Üvegekbe gyömöszöljük, saját levét elosztva ráöntjük. Lezárjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű