1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
1 kg só
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegbe töltjük.
Ezt a levet lehet elrakni vödörbe es mikor mi erik beledobalni. Nekem még soha nem forr meg semmi. Izesitesken feketebors koriander mustarmag baberlevel. Szeletelni barhogy lehet a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz egészet össze vágom csíkokra, jól besózom és hagyom állni 20 percet. Közben elkészítem hozzá a lét. 1 liter vízhez adok 1 teáskanál sót 3-4 evőkanál ecetet, 3-4 evőkanál cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tisztított kimagozott tököt kb. falatnyi darabokra vágtam. Közben lehet összefőzni a fűszereket a vízzel pár percig, hogy jól kijöjjenek a fűszerek ízei,cukrot,sót,ecetet is hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA borkénport és a szalicilt kevés vízben feloldjuk, majd a többi vízhez adjuk, amit a vödörbe öntöttünk. Beletesszük a cukrot, a sót és a fűszereket. A zöldségeket - ami bármi l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű